Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, πραγματοποίησε μια... αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο με κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοίνωσε ανακοίνωσε ο Αντρίι Σίμπιγκα, αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας. «Η Μεγάλη Βρετανία ηγείται της στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία, του αντιπολεμικού συνασπισμού, των κυρώσεων κατά του Ρώσου επιτιθέμενου», έγραψε ο Σίμπιγκα στο Facebook, αναρτώντας μια φωτογραφία που δείχνει τους δύο ηγέτες να συζητούν. 

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι περιμένει «σθεναρή» παγκόσμια αντίδραση στην επίθεση στο Κραματόρσκ

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) που επισκέπτεται την Ουκρανία αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου. Οι λεπτομέρειες της συνάντησης δεν είχαν δημοσιοποιηθεί πριν από τη δημοσίευση της εικόνας. Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν από τους πρώτους που μοιράστηκαν την εικόνα, γράφοντας: «Έκπληξη», με ένα emoji που κλείνει το μάτι.

Όπως μετέδωσε η Daily Mail, πάντως, «ένας εκπρόσωπος του Νο 10 (σ.σ. επίσημη κατοικία και εκτελεστικό γραφείο πρωθυπουργού) δήλωσε αργότερα ότι ο πρωθυπουργός αξιοποιεί την επίσκεψη για να παρουσιάσει ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας. Χθες, ο κ. Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα στείλει όπλα αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών στην Ουκρανία».

«Ο πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Ουκρανία για να συναντήσει προσωπικά τον πρόεδρο Ζελένσκι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης. «Θα συζητήσουν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία και ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.