Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες απειλές εξεπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν σε όποιον παρέμβει στη στρατιωτική του επιχείρηση -όπως την αποκαλεί- στην Ουκρανία και θεωρηθεί ότι αποτελεί για τη χώρα του στρατηγική απειλή. Ο Πούτιν, τόνισε η απάντηση της χώρας του θα είναι αστραπιαία και πως υπάρχει ήδη σχέδιο για το πως θα συμβεί αυτό. «Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και όποιος τολμήσει να αναμειχθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία η απάντησή μας θα είναι άμεση», δήλωσε. 

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν όπλα στο Κίεβο

Μάλιστα, ο Πούτιν απευθυνόμενος προς τη Δύση, τόνισε πως «τα σχέδιά τους να μας στραγγαλίσουν οικονομικά απέτυχαν», τονίζοντας παράλληλα πως η Δύση θέλει να διαμελίσει τη Ρωσία, ενώ επανέλαβε ότι η Μόσχα θα εκπληρώσει όλους τους στρατιωτικούς της στόχους μέχρι τη λήξη του πολέμου.   

Ζαχάροβα: «Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ»

Εξάλλου, λίγο νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα είχε κάνει νέες δηλώσεις στο ίδιο μήκος κύματος, στις οποίες καθιστούσε σαφές ότι η Ρωσία δεν θα κάνει πίσω. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν πλήγματα εναντίον των κρατών του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε: «Αντιλαμβανόμαστε σωστά ότι για χάρη της διακοπής του εφοδιασμού του στρατιωτικού εξοπλισμού, η Ρωσία θα μπορούσε να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου; Εξάλλου, αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος».

H αντίδραση της Μαρία Ζαχάροβα ήρθε μετά τη δήλωση του υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας James Heappey ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τις ουκρανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα ήταν «απολύτως νόμιμο» να χρησιμοποιηθούν βρετανικά όπλα σε τέτοιες επιθέσεις, παρόλο που προς το παρόν δεν πιστεύει ότι χρησιμοποιούνται. Όμως, οι παρατηρήσεις του έγιναν αντικείμενο επίθεσης από το Κρεμλίνο, με το υπουργείο Άμυνας να τον κατηγορεί για «προβοκάτσια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA