Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη Βόρεια Μακεδονία έφτασε σήμερα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Κάρεν Ντόνφριντ, η οποία αναφέρθηκε στην ενταξιακή προοπτική της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Η Αμερικανίδα διπλωμάτης ζήτησε ταχεία εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, καθώς όπως είπε η χώρα έχει υλοποιήσει τα αναγκαία κριτήρια.

«Να γνωρίζετε πως στηρίζουμε σθεναρά τους στόχους σας και θέλουμε να δούμε την ΕΕ να πραγματοποιεί διακυβερνητικές διασκέψεις με τη Βόρεια Μακεδονία -και την Αλβανία- όσο το δυνατόν ταχύτερα. Έχετε καθυστερήσει πάρα πολύ. Έχετε κάνει τη σκληρή δουλειά, αναλάβει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και σας αξίζει να προχωρήσετε γρήγορα. Το έχουμε πει στο παρελθόν, θα το πούμε ξανά: Το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ένταξή σας θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στα Βαλκάνια και μεγαλύτερη ευημερία στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντόνφριντ.  Η ίδια τόνισε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και με την Αλβανία, λίγο πριν την επίσκεψή της στη χώρα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA