Η Γερμανία δεν μπορεί να αμυνθεί έναντι της Ρωσίας χωρίς τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, εκτίμησε ο προσωπάρχης της καγκελαρίας Βόλφγκανγκ Σμιτ σε μια δημόσια παραδοχή που προκαλεί αίσθηση, τονίζοντας ότι «οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη Γερμανία, αλλά και για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ».
Σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, ο κ. Σμιτ επισήμανε ακόμη ότι «για αυτό συνεργαζόμαστε τόσο στενά και καλά, γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να επιβιώσουμε ως συμμαχία ισχυρών εταίρων σε αυτόν τον κόσμο» και, ερωτώμενος εάν η Γερμανία θα μπορούσε να αναλάβει διεθνή ηγετική θέση, ξεκαθάρισε, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία ενεργεί πρωτίστως μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό, όπως είπε, ήταν και το μήνυμα που προσπάθησαν να μεταφέρουν στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τόσο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς όσο και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ήδη πριν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
- Σήμερα στην Ελλάδα οι δύο τραυματίες από τη Ρουμανία - Με ειδική πτήση οι 7 σοροί των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Καιρός: Η «Kristin» φέρνει βροχές και καταιγίδες – Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο
- Πένθος για τον Γρηγόρη Aρναούτογλου: Πέθανε η μητέρα του
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.