Μενού
  • Α-
  • Α+

Να μην ασκήσουν ποινική δίωξη στον θρύλο της πυγμαχίας Μάικ Τάισον για το περιστατικό στο οποίο εμφανίζεται να γρονθοκοπεί συνεπιβάτη του στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φραντσίσκο τον περασμένο μήνα σε πτήση, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές Αρχές.  Το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας San Mateo δήλωσε ότι έκλεισε την υπόθεση και αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη λαμβάνοντας υπόψιν «τις συνθήκες γύρω από την αντιπαράθεση». Οι Αρχές συνυπολόγισαν την συμπεριφορά του θύματος πριν το ξέσπασμα του Τάισον καθώς και το αίτημα των δύο πλευρών να μην κινηθούν νομικά. 

Ο Τάισον καθόταν στη θέση του στις 20 Απριλίου, όταν ένας «υπερβολικά ενθουσιώδης» θαυμαστής που καθόταν του μιλούσε «στο αυτί», παρότι ο θρύλος της πυγμαχίας του ζήτησε να «χαλαρώσει», σύμφωνα με το ΤΜΖ. Τότε ο πυγμάχος εξοργίστηκε, σηκώθηκε από τη θέση του και άρχισε να του ρίχνει απανωτές γροθιές.

Ο Μάικ Τάισον γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 30 Ιουνίου 1966. Κατέκτησε τους τίτλους WBC (1986-90, 1996-97), WBA (1987-90, 1996) και IBF (1987-90). Κέρδισε τον τίτλο WBC σε ηλικία μόλις 20 ετών, 4 μηνών και 22 ημερών, κερδίζοντας τον Τρέβορ Μπέρμπικ (Trevor Berbick) στο δεύτερο γύρο. Έχει ύψος 1.78 cm και μερικά από τα παρατσούκλια του είναι «Kid Dynamite» και «Iron Mike». Μεγαλωμένος σε φτωχές συνοικίες του Μπρούκλιν, όπου σε νεαρή ηλικία συμμετείχε σε συμμορίες, ο Τάισον τέθηκε υπό την κηδεμονία και καθοδήγηση του εκπαιδευτή Κας Νταμάτο (Cus D'Amato), ο οποίος είχε ήδη αναδείξει τους πρωταθλητές Φλόιντ Πάτερσον και Χοζέ Τόρες. Ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επαγγελματίας το 1985 και γρήγορα αναρριχήθηκε στην κορυφή της πυγμαχίας. Επικρίθηκε συχνά για τη βίαιη συμπεριφορά του, τόσο εντός όσο και εκτός του ρινγκ, ωστόσο αναγνωρίζεται ως ένας από τους σπουδαιότερους πυγμάχους.