Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αν διαβάζετε αυτό το μήνυμα, θα ξέρετε ότι έχω φύγει. Ζήτησα να αναρτηθεί αυτό το σημείωμα αμέσως μετά το θάνατό μου. Έζησα μια μακρά και καλή ζωή γεμάτη περιπέτειες. Και είχα το προνόμιο να είμαι μέλος ενός καταπληκτικού συλλόγου. Παρόλο που υπήρξα ένα δημόσιο πρόσωπο για δεκαετίες, έχω απολαύσει περισσότερο τον χρόνο με τους αδερφούς μου στο κλαμπ, την οικογένειά μου και στενούς φίλους. Θέλω να ξέρετε ότι έφυγα ειρηνικά μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Αλλά να ξέρετε επίσης ότι στο τέλος, με περιέβαλε αυτό που πραγματικά έχει σημασία: η γυναίκα μου, η Ζοράνα, καθώς και τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Να έχετε το κεφάλι ψηλά, μείνετε πιστοί, μείνετε ελεύθεροι και πάντα εκτιμάτε την τιμή».

Με τα λόγια αυτά, τα οποία δημοσιεύθηκαν μετά θάνατον στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο «πατέρας» των διαβόητων Hells Angels, ο σκληρός Sonny Barger αποχαιρέτησε τους φίλους του. Ο Sonny Barger πέθανε σε ηλικία 83 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο έχοντας ζήσει περίπου 65 χρόνια στο «κόκκινο» και πέρα από τα όρια του νόμου.

Ήδη από τα παιδικά του χρόνια, ο Sonny Barger έδειξε αυτό που θα ακολουθούσε. Αποβλήθηκε από το σχολείο που πήγαινε αφού δεν δίστασε να χαστουκίσει έναν δάσκαλο. Στην συνέχεια και ενώ ήταν μόλις 16 ετών κατατάχθηκε στον στρατό των ΗΠΑ, αφού πλαστογράφησε το πιστοποιητικό γέννησής του.

Και επειδή τίποτα δεν μένει κρυφό, η απάτη του ανακαλύφθηκε το 1956 οπότε και τον έδιωξαν αλλά με τιμητική απαλλαγή. Τότε, ο Sonny Barger βρήκε «καταφύγιο» στον κόσμο των λεγόμενων «one-centers», ένας όρος που επινοήθηκε από την Αμερικανική Ένωση Μοτοσικλετών για να περιγράψει τον μικρό αριθμό μηχανόβιων οι οποίοι είχαν το στίγμα του ταραχοποιού. Σε μια από τις αυτοβιογραφίες του, ο Sonny Barger ανέφερε πως οι Hells Angels ήταν ένα μικρό κλαμπ στο Σαν Φρανσίσκο που είχε καταρρεύσει όταν αυτός και άλλοι μηχανόβιοι αποφάσισαν να πάρουν το όνομα, ξεκινώντας το Oakland Hells Angels.

Αγόρασε μια Harley Davidson και ως αρχηγός των Hells Angels από το Οκλαντ βοήθησε στη δημιουργία παραρτημάτων στις ΗΠΑ και έξω από τη χώρα, αφού είχε γίνει πρόεδρος της οργάνωσης στις ΗΠΑ. Ο Barger ήταν το πιο διάσημο μέλος του Hells Angels Motorcycle Club, το οποίο ιδρύθηκε στο San Bernardino της Καλιφόρνια, στις 17 Μαρτίου 1948. 

Το γεγονός πως ο Barger είχε συχνά προβλήματα με το νόμο, περνώντας αρκετές φορές την πόρτα των φυλακών, ήταν… βούτυρο στο ψωμί των επικριτών του. Ναρκωτικά και όπλα ήταν ανάμεσα στις κατηγορίες που τον βάραιναν κατά καιρούς. Το 1972, ο ιδρυτής των Hells Angels και τρία ακόμα άτομα αθωώθηκαν από τις κατηγορίες για το φόνο ενός εμπόρου ναρκωτικών.

Το 1969 στο Altamont Speedway, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, οι Rolling Stones είχαν απειλήσει πως θα αποχωρήσουν από την συναυλία όταν ένας 18χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από μέλος των Hells Angels. Ο Barger ανάγκασε τους Rolling Stones να παίξουν υπό την απειλή όπλου. Και έπαιξαν.

Ο Barger λάτρευε την Harley Davidson του και δεν αντέδρασε καθόλου καλά όταν μέλος αντίπαλης συμμορίας του την έκλεψε. Αφού τον κυνήγησε, τον έπιασε, τον έδειρε και στην συνέχεια του έσπασε τα δάχτυλα ένα προς ένα με ένα σφυρί.