Μενού
  • Α-
  • Α+

Χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο Τσίρκο Μάσιμο της Ρώμης και παρακολούθησαν χωρίς μάσκες και αποστάσεις τη συναυλία των Maneskin. Τους νικητές του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision του 2021, παρακολούθησαν από κοντά κυρίως, Ρωμαίοι, αλλά και κάτοικοι άλλων περιοχών της Ιταλίας. Πολλοί επιστήμονες, τις προηγούμενες ημέρες είχαν ζητήσει την αναβολή της συναυλίας, για να αποφευχθεί διασπορά του κορονοϊού, καθώς η Ιταλία καθημερινά καταγράφει χιλιάδες κρούσματα Covid. Ο δήμος της Ρώμης, όμως, αποφάσισε ότι η έπρεπε να πραγματοποιηθεί κανονικά, με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας.

Ο Ιταλός υφυπουργός υγείας, Πάολο Σιλέρι, υπογράμμισε χθες ότι «αν ήταν νέος, θα πήγαινε να δει τους Maneskin, αλλά φορώντας μάσκα».

Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, σε συνδέσεις τους με το Τσίρκο Μάσιμο, έδειξαν, τελικά, ότι η συντριπτική πλειονότητα των θεατών ετοιμαζόταν να ακούσει τα τραγούδια του ιταλικού ροκ- ποπ συγκροτήματος χωρίς να έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας: ούτε χρήση μάσκας ούτε τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

«Έχουμε μάσκα, αλλά δεν την φοράμε διότι κάνει ζέστη και δεν βολεύει», ήταν μια από τις συχνότερες απαντήσεις στην ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την ανάγκη «θωράκισης» κατά της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.