Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μητέρα του δράστη της δολοφονίας του Ιάπωνα πρώην προέδρου Σίνζο Άμπε ήταν μέλος της Εκκλησίας της Ενοποίησης. Η αποκάλυψη έρχεται μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον 41χρονο Τετσούγια Γιαμαγκάμι να τρέφει αισθήματα μίσους για τον πρώην πρόεδρο επειδή θεωρούσε ότι προωθούσε μία συγκεκριμένη θρησκευτική οργάνωση. 

Διαβάστε ακόμη: Σίνζο Αμπε: Ο δολοφόνος πίστευε πως ο πρώην πρωθυπουργός ήταν μέλος θρησκευτικής οργάνωσης 

Η δολοφονία του Αμπε τελέστηκε στην πόλη Νάρα της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Παρασκευή (8/7). Ο δράστης Γιαμαγκάμι πίστευε ότι ο Σίνζο Αμπε προωθούσε μια θρησκευτική ομάδα στην οποία η μητέρα του είχε κάνει μια «τεράστια δωρεά». Ο ίδιος ο δράστης δήλωσε στην αστυνομία ότι η μητέρα του χρεοκόπησε λόγω της δωρεάς αυτής, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ. 

Ο Τομιχίρο Τανάκα, πρόεδρος της Ιαπωνικής Family Federation for World Peace and Unification, γνωστής ως Εκκλησία της Ενοποίησης, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους στο Τόκιο ότι όντως η μητέρα του Γιαμαγκάμι ήταν μέλος της εκκλησίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Τανάκα αρνήθηκε να σχολιάσει τις δωρεές που έχει κάνει η γυναίκα, επικαλούμενος την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι ο Γιαμαγκάμι έτρεφε αισθήματα μίσους εναντίον μιας οργάνωσης, την οποία όμως οι αρχές δεν έχουν κατονομάσει. Ούτε ο Άμπε ούτε ο δολοφόνος του ανήκουν στην εκκλησία, επεσήμανε ο Τανάκα, τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δεν είχε ρόλο συμβούλου της εκκλησίας.