Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Αν Χες δώρισε τα όργανά της, αφού της διέκοψαν τη μηχανική υποστήριξη, έπειτα από το αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκη. Οι γιατροί έκλεισαν τη μηχανική υποστήριξη, αφού βρέθηκε κατάλληλος λήπτης οργάνου, καθώς η ηθοποιός ήταν δότρια. Οι γιατροί έκαναν προσπάθειες για να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας της αλλά δυστυχώς ήταν αδύνατον.

Διαβάστε ακόμη: Ο σεΐχης του Ντουμπάι έκανε βόλτες ιγκόγνιτο στο μετρό του Λονδίνου και το γιόρτασε με 14,6 εκατομμύρια followers

Τα τελευταία 24ωρα, η Χες παρέμεινε συνδεδεμένη σε αναπνευστήρα μέχρι να καθοριστεί εάν υπάρχουν στο σώμα της όργανα κατάλληλα για δωρεά, καθώς η ίδια είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία της να γίνει δωρήτρια οργάνων. Στη συνέχεια, αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη. «Αφαιρέθηκε ειρηνικά από την υποστήριξη της ζωής» δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας.

Οι λήπτες οργάνων έχουν εντοπιστεί

Νωρίτερα την ίδια μέρα, σύμφωνα με το SkyNews, ο ίδιος επισήμανε ότι η ιατρική της ομάδα επρόκειτο να προχωρήσει στη διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων της. «Η Αν Χες θα αφαιρεθεί από τη ζωή, οι λήπτες οργάνων έχουν εντοπιστεί και οι χειρουργοί είναι έτοιμοι. Η Αν θα αφαιρεθεί από την υποστήριξη ζωής και θα ξεκινήσει η διαδικασία», διευκρίνισε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, πολλά όργανα θα μεταμοσχευθούν, ωστόσο, δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια θα είναι αυτά. Στο μεταξύ, το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD) δήλωσε ότι ολοκλήρωσε την έρευνά του για το τροχαίο της Χες, το οποίο της στοίχισε τη ζωή. «Από σήμερα δεν θα γίνουν περαιτέρω έρευνες για την υπόθεση αυτή. Οποιεσδήποτε πληροφορίες που έχουν ζητηθεί θα εξακολουθήσουν να συλλέγονται για το τυπικό της διαδικασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Το Τμήμα προηγουμένως είχε επιβεβαιώσει ότι το δυστύχημα διερευνήθηκε ως κακούργημα για τροχαία σύγκρουση υπό την επήρεια αλκοόλ (DUI), αφού οι προκαταρκτικές εξετάσεις αίματος έδειξαν την παρουσία ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό της Χες.