Συμπλοκή μεταξύ κοινοβουλευτικών ξέσπασε στο Κογκρέσο της Χιλής χθες Τρίτη, εξέλιξη που αυξάνει περαιτέρω την ένταση στη χώρα, τέσσερις ημέρες προτού διεξαχθεί δημοψήφισμα για την έγκριση ή μη του σχεδίου του νέου Συντάγματος. Ο ακροδεξιός βουλευτής Γκονσάλο δε λα Καρέρα χτύπησε με τη γροθιά του το δεξί μάτι του αντιπροέδρου της Βουλής, του Αλέξις Σεπούλβεδα, του Ριζοσπαστικού Κόμματος (κεντροαριστερά), εν μέσω αντεγκλήσεων κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κογκρέσου στη Βαλπαραΐσο (κεντρική Χιλή). «Είδα συνάδελφο να υφίσταται φραστική επίθεση (από τον Γκονσάλο δε λα Καρέρα), βρήκα πως αυτό δεν ήταν πρέπον και ζήτησα από τον βουλευτή αυτόν να μην είναι τόσο επιθετικός, κάτι στο οποίο αντέδρασε βίαια», είπε ο κ. Σεπούλβεδα στον Τύπο, προσθέτοντας πως δέχθηκε «μια γροθιά και μερικές κλωτσιές».
Από την πλευρά του, ο κ. Δε λα Καρέρα παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στον κ. Σεπούλβεδα, αλλά υποστήριξε πως ο κοινοβουλευτικός της κεντροαριστεράς του επιτέθηκε πρώτος, τον χτύπησε «με το στήθος του» με αποτέλεσμα «εγώ να αμυνθώ». Ο βουλευτής της άκρας δεξιάς εναντιώνεται στο σχέδιο Συντάγματος που προτείνεται στη Χιλή.
Τα πεπραγμένα του αποκηρύχτηκαν από συναδέλφους του, κατόπιν καταγγέλθηκε στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και αποκλείστηκε από τα έδρανα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Το σκάνδαλο στο Κογκρέσο καταγράφεται με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στη χώρα. Το σαββατοκύριακο συγκρούστηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας Σαντιάγο υποστηρικτές και πολέμιοι του νέου Συντάγματος. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε.
- Χρυσές ξανά οι αδερφές Αλεξανδρή: Απόλυτος ελληνικός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό του Παρισιού
- «Κάηκε η παιδική μας ηλικία»: Η ιστορία του Δημήτρη από το Πόρτο Γερμενό που «πόνεσε» όλη την Ελλάδα
- Στάχτη οι κόποι μιας ζωής: Κρανίου τόπος το Πόρτο Γερμενό, σε κλοιό η Ψάθα – Ολονύχτια μάχη στα μέτωπα
- Σαν βγαλμένη από ταινία: Οι καλοκαιρινές φωτογραφίες της Τζένης Καζάκου που «έριξαν» το Instagram
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.