Αεροπορικό δυστύχημα έλαβε χώρα στις ΗΠΑ, καθώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ομάδες έρευνας και διάσωσης αναζητούν άλλους εννέα ύστερα από τη συντριβή υδροπλάνου χθες Κυριακή ανοικτά της πολιτείας Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ. Το υδροπλάνο εκτελούσε πτήση από το Φράιντεϊ Χάρμπορ, στα νησιά Σαν Χουάν, στα καναδοαμερικανικά σύνορα, προς το διεθνές αεροδρόμιο Τακόμα του Σιάτλ, όταν συνετρίβη κοντά στο Πάτζετ Σάουντ, βόρεια από τον προορισμό του.
Το κέντρο διοίκησης του τομέα της ακτοφυλακής στο Πάτζετ Σάουντ «ενημερώθηκε στις 15:11 (τοπική ώρα· στη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) ότι υδροπλάνο συνετρίβη με εννέα ενήλικους επιβαίνοντες κι ένα παιδί», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.
«Βρέθηκε ένας νεκρός από τις ομάδες που επιχειρούν επιτόπου. Εννέα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται», συνεχίζει η ανακοίνωση, που διευκρινίζει πως η αιτία του δυστυχήματος δεν έχει αποσαφηνιστεί. Ο Flight Radar 24, ιστότοπος εξειδικευμένος στην παρακολούθηση πτήσεων, ανέφερε πως κατέγραψε το τελευταίο σήμα από το De Havilland Canada DHC-3 Otter, μονοκινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο κατασκευασμένο πριν από 55 χρόνια, στις 15:08 (τοπική ώρα), σε ύψος μόλις 30,5 μέτρων.
- Ο αντικαταστάτης του Νίκου Στραβελάκη στο 10 Παντού: Τι συνέβη στον γνωστό δημοσιογράφο
- «Δεν φεύγουμε με θυμό…»: Αποχαιρετά τα Φουρνά Ευρυτανίας η πολύτεκνη οικογένεια μετά από δύο χρόνια
- Αθώος ο σύζυγος της παρουσιάστριας που κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή βία - «Πάνω από όλα είμαστε γονείς»
- Μαρία Σολωμού: Έδειξε το «Σ' αγαπώ» που της είχε γράψει ο Μάριος Αθανασίου σε χαρτοπετσέτα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.