Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνελήφθη στη Ρώμη ο άνδρας, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη δολοφόνησε τρεις εκδιδόμενες γυναίκες. Πρόκειται για τον Τζαντάβιντε Ντε Πάου, 51 ετών, ο οποίος στο παρελθόν, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ήταν οδηγός του μαφιόζου Μικέλε Σενέζε («νονού» της Ντράγκετα, της μαφίας της Νάπολης), ενώ κατηγορήθηκε και για βιασμό, παράνομη οπλοφορία αλλά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε ακόμη: NASA: Eφτασε στη Σελήνη η ιστορική αποστολή Artemis I - Xάθηκε για 34 λεπτά η επαφή με τη Γη

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία και τη μαρτυρία της αδελφής του, ο δράστης φέρεται να δολοφόνησε δυο Κινέζες εκδιδόμενες γυναίκες και μια Κολομβιανή ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. «Θυμάμαι μόνον ότι βρισκόμουν σε σπίτι με δυο γυναίκες, δυο Κινέζες, αλλά τίποτα άλλο. Έχω ένα τεράστιο κενό μνήμης. Το μόνο που ξέρω είναι ότι περιπλανήθηκα επί δυο ημέρες, χωρίς να φάω ούτε να κοιμηθώ», είπε στους εισαγγελείς ο Ντε Πάου. Οι τρεις εκδιδόμενες γυναίκες δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους, με πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος και στο λαιμό. Στη σύλληψη του δράστη, όπως διέρρευσε, συνέβαλε και τηλεφώνημα της αδελφής του, η οποία κατάλαβε ότι βρισκόταν εκτός ελέγχου και ήταν άκρως επικίνδυνος.

Παράλληλα, μια τέταρτη εκδιδόμενη γυναίκα κατέθεσε στην αστυνομία ότι λίγες ώρες μετά την τριπλή δολοφονία Ντε Πάου συνευρέθηκε μαζί της και της είπε ότι «πριν λίγο είχε στερήσει τη ζωή σε τρεις γυναίκες». «Εγώ σώθηκα από θαύμα», είπε η μάρτυρας. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να βρουν το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος, ο οποίος στο μεταξύ έχει μεταφερθεί στις φυλακές Ρετζίνα Τσέλι της Ρώμης. Βασικής σημασίας για τη σύλληψή του ήταν και οι εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στην περιοχή Πράτι της πρωτεύουσας.