Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζει η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική ακτοφυλακή και δείχνει τρεις άνδρες να έχουν στριμωχτεί πάνω στο πηδάλιο ενός τάνκερ που βρίσκεται κάτω από την ίσαλο γραμμή, ταξιδεύοντας παράνομα με αυτόν τον τρόπο επί 11 ημέρες! Το τάνκερ έφτασε στις Κανάριες Νήσους από το Λάγος της Νιγηρίας το απόγευμα της Δευτέρας έπειτα από 11 ημέρες ταξίδι σύμφωνα με το Marine Traffic και οι τρεις Νιγηριανοί διακρίνονται στη φωτογραφία να είναι σκαρφαλωμένοι στο πηδάλιο του δεξαμενόπλοιου, με σημαία Μάλτας που μετέφερε πετρελαιοειδή και χημικά και φέρει την ονομασία Alithini II.

Διαβάστε ακόμη: Μουντιάλ 2022: Μόνο 400 - 500 θανάτους εργατών παραδέχεται αξιωματούχος του Κατάρ

Τους άνδρες απομάκρυνε από το πηδάλιο η ισπανική ακτοφυλακή και τους μετέφερε στο λιμάνι όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για αφυδάτωση και υποθερμία, όπως ανέφερε η ακτοφυλακή στο Twitter

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Δεν είναι η πρώτη ούτε θα είναι η τελευταία φορά. Αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια τύχη» έγραψε στο Twitter δημοσιογράφος και σύμβουλος της κυβέρνησης για θέματα μετανάστευσης. Οι αφίξεις μεταναστών στα Κανάρια Νησιά έχουν αυξηθεί δραματικά από τα τέλη του 2019, μετά την ενίσχυση των ελέγχων στις μεσογειακές διαδρομές, αναφέρει ο Guardian.