Μενού
  • Α-
  • Α+

Περίπου 10 άνθρωποι θάφτηκαν σήμερα από μια χιονοστιβάδα στην περιοχή Φόραλμπεργκ της δυτικής Αυστρίας, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία με το ενδεχόμενο να είναι ακόμα περισσότεροι άνθρωποι αγνοούμενοι να είναι ορατό. «Ενας άνθρωπος διασώθηκε και συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπολοίπων», είπε ένας εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ελικόπτερα και πολλές ομάδες διασωστών, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης. Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο APA στην επιχείρηση συμμετέχουν περίπου 100 άνθρωποι.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασώσουμε τους φίλους των χειμερινών σπορ», ανέφερε ο δήμος του Λεχ. Η χιονοστιβάδα προκλήθηκε γύρω στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) σε υψόμετρο 2.700 μέτρων, στην περιοχή ελεύθερης κατάβασης με σκι Λεχ-Τσιρτς. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τα στοιχεία των αγνοούμενων. Οι υπηρεσίες διάσωσης είχαν ήδη προειδοποιήσει αυτό το Σαββατοκύριακο ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να προκληθούν χιονοστιβάδες στη ζώνη αυτή αλλά και στο γειτονικό Τιρόλο.

Οι μάζες του χιονιού έφτασαν ακόμα και στην πίστα Balmen του χιονοδρομικού κέντρου.. Λίγο αργότερα, οκτώ ελικόπτερα, μεταξύ των οποίων τρία από το Τιρόλο, και πολλές ομάδες έρευνας κατευθύνθηκαν προς τον σημείο της χιονοστιβάδας. Τα ελικόπτερα προσγειώθηκαν και απογειώθηκαν ξανά και ξανά στο Flexenpass (1.773 μέτρα), το οποίο έκλεισε για την κυκλοφορία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.