Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο πρώην Πάπας Βενέδικτος XVI, ο πρώτος που παραιτήθηκε εδώ και αιώνες, ενώ όλοι διατηρούσαν το αξίωμα τους διά βίου. «Με θλίψη σας ανακοινώνω ότι ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος 16ος, πέθανε σήμερα στις 09:34 (τοπική ώρα)", επεσήμανε σε γραπτή ανακοίνωση ο Ματέο Μπρούνι επικεφαλής των υπηρεσιών Τύπου της Αγίας Έδρας, προσθέτοντας ότι «περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν το συντομότερο δυνατό».
Ο Βενέδικτος 16ος, ο οποίος έγινε το 2013 ο πρώτος Ποντίφικας που παραιτήθηκε έπειτα από 600 χρόνια, λάμβανε θεραπεία σε πρώην μοναστήρι στο Βατικανό όπου ζούσε έκτοτε. Ο Βενέδικτος -με κοσμικό όνομα Γιόζεφ Ράτσινγκερ-, ο πρώτος Γερμανός πάπας εδώ και 1.000 χρόνια, εξελέγη στις 19 Απριλίου του 2005 για να διαδεχθεί τον πολύ δημοφιλή πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, που έμεινε στην κεφαλή της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για 27 χρόνια.
Ο Βενέδικτος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 2013. Δήλωσε ότι δεν είχε πια τη σωματική και ψυχική δύναμη να ηγηθεί της εκκλησίας. Στις 28 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς παραιτήθηκε επίσημα και μετακινήθηκε προσωρινά στη θερινή παπική κατοικία, νότια της Ρώμης, ενώ καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη για να εκλέξουν τον διάδοχό του. Ο Φραγκίσκος, ο πρώτος πάπας από τη Λατινική Αμερική, εξελέγη διάδοχός του στις 13 Μαρτίου του 2013.
- Ο κώδικας μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια, η περίσκεψη για τις Aspides και η παρέμβαση για το πετρέλαιο
- Μπακογιάννη κατά Σαμαρά: «Περίμενα να έχει περίσσευμα καρδιάς να πει ότι σωστά οχυρώσαμε την Κύπρο»
- Ο μουλάς που αγαπούσε τα βιβλία: «Διαβάστε Ουγκώ για να καταλάβετε πολλά»
- Η πρόταση στον Βασίλη Μπισμπίκη για μια νέα κρητική βεντέτα και οι άλλες δύο μεγάλες παραγωγές του MEGA
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.