Μενού
gallia
Επεισόδια στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό | Twitter
  • Α-
  • Α+

Τον πολύ σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτή στη Γαλλία από χτύπημα αστυνομικού φέρεται να κατέγραψε κάμερα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian και πληροφορίες από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τον όρχι νεαρού άνδρα που χτυπήθηκε με ρόπαλο στη βουβωνική χώρα από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Αυτό ισχυρίζεται ο δικηγόρος του διαδηλωτή. Από εικόνες και πλάνα της διαδήλωσης, που έλαβε χώρα την Πέμτπη, φαίνεται ένας άντρας, ο οποίος βρίσκεται στο έδαφος, να δέχεται χτύπημα από αστυνομικό. Ο άτυχος άνδρας που δέχεται το χτύπημα φαίνεται να κρατάει και μια κάμερα στα χέρια του. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας ως επί το πλείστον ειρηνικής πορείας, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που αντιτίθενται στο σχέδιο της κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν την Πέμπτη σε πόλεις της Γαλλίας, γράφει ο Guardian. Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι 80.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι την Πέμπτη, στο πλαίσιο των πανεθνικών διαδηλώσεων κατά του σχεδίου του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να επεκτείνει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, Λοράν Νουνέζ, διέταξε έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, την ώρα που κύμα οργής για το περιστατικό έχει κατακλύσει τη χώρα. Ο άντρας ανέφερε στην εφημερίδα «Libération» ότι έκανε μήνυση για να σταματήσει η αστυνομική βία, καθώς, όπως είπε, δεν είναι το πρώτο άτομο που γίνεται αποδέκτης της σκληρότητάς τους.