Μενού
israil
Glomex
  • Α-
  • Α+

Κρυμμένος πίσω από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ο νεαρός Παλαιστίνιος οπλίζει το πιστόλι του και πυροβολεί εναντίον ομάδας Ισραηλινών στην περιοχή Σιλοάμ στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Εκείνοι ανταποδίδουν τα πυρά με αυτόματα όπλα. Ο νεαρός, που σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία είναι μόλις 13 ετών, πέφτει πίσω από το αυτοκίνητο τραυματισμένος. Από τις σφαίρες του τραυματίσθηκαν ένας 60χρονος Ισραηλινός και ο 22χρονος γιος του.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν δύο φωτογραφίες του Μοχάμεντ Αλιάτ, όπως φαίνεται και από αναρτήσεις σε αραβικά και ισραηλινά sites. Στη μία ο 13χρονος ποζάρει κάνοντας πως σημαδεύει με τα δάχτυλά του, ενώ στην άλλη απεικονίζεται τραυματισμένος να συλλαμβάνεται μετά την επίθεση. Ακόμη, βρέθηκε σημείωμά του που έγραφε «Νίκη ή μαρτύριο, συγγνώμη μάνα, θα είσαι υπερήφανη για μένα».

Η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά το μακελειό έξω από την συναγωγή στο Νέβε Γιαακόβ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως όποιον έφτανε εκεί. Σκότωσε 7 Ισραηλινούς και τραυμάτισε άλλους 10. Οταν του τελείωσαν οι σφαίρες, προσπάθησε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του, όμως σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών που τον καταδίωκαν. Πρόκειται για Παλαιστίνιο 21 ετών, κάτοικο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.