Μενού
erdogan
Ερντογάν | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Άσχημα είναι τα νέα από τις δημοσκοπήσεις για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των ερχόμενων εκλογών στην Τουρκία, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στις 14 Μαΐου. Ειδικότερα, νέα δημοσκόπηση στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, δείχνει ότι τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης, που βρίσκονται σε συμμαχία, να προηγούνται με 10 μονάδες έναντι του αντίστοιχου κόμματος του Τούρκου προέδρου και του κυβερνητικού του συνεργάτη, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.  

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Μανώλη Κωστίδη, ο «αδύναμος κρίκος» για τον κ. Ερντογάν αποτελεί ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Μπαχτσελί, καθώς στη δημοσκόπηση φαίνεται ότι το κόμμα του λαμβάνει μόλις 5,5%. Το μικρό ποσοστό, που συγκεντρώνει το κόμμα του κυβερνητικού εταίρου του Τούρκου προέδρου δεν είναι αρκετό, για να συγκεντρώσει το 51% που χρειάζεται για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Τα κόμματα των Ερντογάν και Μπαχτσελί συγκεντρώνουν το 37,3%, ενώ τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης το 47,7%. Άξιο αναφοράς είναι ότι το κουρδικό κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 7,5%.

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά στην Αντιπολίτευση το αδύναμο σημείο της, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, είναι ότι δεν έχουν καταλήξει ακόμα στον τελικό της υποψήφιο για την τουρκική προεδρία. Η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης για το «αντίπαλο δέος» του Ερντογάν στις κρίσιμες προεδρικές εκλογές αναμένεται να γίνει στις 13 Φεβρουαρίου, σε αντίθεση με τις 30 Ιανουαρίου, που ήταν και η αρχική ημερομηνία στην οποία θα γινόταν η ανακοίνωση.

«Κατσάδα» του Ερντογάν σε νομάρχη

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αντιδράσεις έχει προκαλέσει το on camera «κατσάδιασμα» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε νομάρχη που ο ίδιος έχει διορίσει, για το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα σε έναν δρόμο που κατασκευάζεται. Ο νομάρχης έντρομος κλήθηκε να δώσει δημόσια εξηγήσεις σε στάση προσοχής, με τον Ερντογάν να… δίνει εντολή να λυθεί άμεσα το θέμα! Ακολουθεί ο χαρακτηριστικός διάλογος:

Ερντογάν: Υπάρχει ένα σημείο του δρόμου στην περιοχή Σόγιουτ. Μου είπαν πως δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν ξέρω πείτε μου... Που είναι ο νομάρχης; Για πες μου πόσα χιλιόμετρα; ... Πες μου αυτά που έχουν απομείνει… Πάρε το μικρόφωνο.. Το μικρόφωνο.

Νομάρχης: Ο δρόμος έχει μήκος 26 χιλιομέτρων. Τα 2 χιλιόμετρα έχουν πρόβλημα…

Ερντογάν: Κύριε νομάρχη. Εγώ δεν σου ρώτησα το μήκος του δρόμου ... Ρωτώ σε ποιο σημείο είναι ο δρόμος είναι προβληματικός.

Νομάρχης: Είναι δυο χιλιόμετρα, και κατασκευάζεται..

Ερντογάν: Εσύ για άλλα πράγματα μου έλεγες! Κύριε Αντίλ (υπουργός μεταφορών), αμέσως τώρα να τελειώσει το θέμα, Αμέσως τώρα, όχι αύριο αλλά τώρα».