Μενού
andrew tate
Άντριου Τέιτ | AP
  • Α-
  • Α+

«Κόλαφος» είναι τα μηνύματα, που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς και αποδεικνύουν τον τρόπο που δρούσαν ο γνωστός μισογύνης influencer, Άντριου Τέιτ, και ο αδερφός του Τρίσταν στη Ρουμανία. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες ερευνώνται από τις Αρχές της χώρας για κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και εκμετάλλευσης γυναικών. Η ανάλυση της εισαγγελίας για την υπόθεση ξεκίνησε από μερικά μηνύματα που είχαν ανταλλάξει μέσω της εφαρμογής WhatsApp ο Τέιτ με μία κοπέλα από τη Μολδαβία, στην οποία και είχε υποσχεθεί μία καλύτερη ζωή.

Η γυναίκα από τη Μολδαβία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, νόμιζε πως ό,τι γινόταν με τον κατηγορούμενο ήταν αγάπη. Το μήνυμα αυτό της είχε «περάσει» και ο ίδιος ο Τέιτ, ο οποίος στα μηνύματα της είχε υποσχεθεί ότι θα παντρευτούν, αρκεί αυτή να είναι πιστή σε αυτόν. «Πρέπει να καταλάβεις ότι μίας και είσαι δικιά μου, θα είσαι δικιά μου για πάντα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε μερικά από τα δεκάδες μηνύματα της 4ης Φεβρουαρίου ο γνωστός influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μηνύματα που επικαλέστηκαν και οι δικαστικές Αρχές της Ρουμανίας για να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος του για την κατηγορία του τράφικινγκ, αλλά και για τη γενικότερη σεξουαλική εκμετάλλευση αρκετών γυναικών.

Σε εκείνα τα μηνύματα είναι που ο Τέιτ είχε ζητήσει από την κοπέλα από τη Μολδαβία να έρθει στη Ρουμανία. «Δε θα συμβεί τίποτα κακό», «καθησύχαζε» την κοπέλα στις 9 Φεβρουαρίου, «αλλά θα πρέπει να είσαι μαζί μου», έγραφε παράλληλα. Τον επόμενο μήνα, ο Ρουμάνος εισαγγελέας ανέφερε ότι ο Τέιτ είχε βιάσει δύο φορές την κοπέλα, ενώ την είχε εντάξει και σε σχετική «επιχείρηση», το οποίο θα επικεντρωνόταν στην παραγωγή πορνογραφικού περιεχομένου για την πλατφόρμα «OnlyFans», πλατφόρμα που επιτρέπει στους ανθρώπους βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Υπήρχαν και σε άλλη δικογραφία

Τα σχετικά μηνύματα, που αποτελούν «κόλαφος» για τον Τέιτ και τον αδερφό του περιλαμβάνονται σε ένα αδημοσίευτο - μέχρι σήμερα - δικαστικό έγγραφο, με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου, το οποίο δίνει μία πιο λεπτομερή εικόνα της παράνομης επιχείρησης που φέρεται να διεύθυνε ο Τέιτ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του kickboxing και ο αδελφός του Τρίσταν.

Ήρθαν στο φως μετά τη σύλληψη των αδελφών στις 29 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής συμμορίας για τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.
Ο 36χρονος Βρετανοαμερικανός, ο οποίος έμενε, κυρίως, στη Ρουμανία από το 2017 και ο 34χρονος αδελφός του έχουν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες εναντίον τους. Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο δικηγόρος τους Eugen Vidineac δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει δημοσίως πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, όσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Το αρμόδιο τμήμα καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος της Ρουμανίας δήλωσε, επίσης, ότι οι εισαγγελείς δεν μπορούν να σχολιάσουν την έρευνα.

Οι εισαγγελείς λένε ότι τα δύο δημοφιλή αδέλφια φέρεται να έλεγχαν τους λογαριασμούς OnlyFans των θυμάτων και να αποκόμιζαν τα κέρδη από τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση, τα οποία έφταναν τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Αναφέρθηκαν, επίσης, και στις ανησυχίες, που εκφράζουν ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετικά με τη δυνατότητα σεξουαλικής εκμετάλλευσης των γυναικών σε ανάλογες πλατφόρμες.

Τι αναφέρουν τα σχετικά μηνύματα

Το Reuters μετέφρασε τα μηνύματα, που αντάλλαξε ο Τέιτ στο WhatsApp με τις γυναίκες από τη Μολδαβία και προκύπτει ότι τα αδέλφια, μέσα από τη μέθοδο της εξαπάτησης και του εκφοβισμού, είχαν θέσει τις έξι γυναίκες υπό τον έλεγχό τους και τις είχαν μετατρέψει σε «σκλάβες». Ο φάκελος 61 σελίδων, που συντάχθηκε από δικαστικούς υπαλλήλους του Βουκουρεστίου, περιλαμβάνει τα πρακτικά μιας ακροαματικής διαδικασίας κατά την οποία ένας δικαστής παρέτεινε την κράτηση των Τάτε καθώς και στοιχεία που υπέβαλε η εισαγγελία.

Ο δικηγόρος των αδελφιών, προκειμένου να δικαιολογήσει τα έγγραφα - «φωτιά» όπως είναι τα μηνύματα, δήλωσε ότι τα φερόμενα ως θύματα των αδελφών δεν κακομεταχειρίστηκαν, αλλά «ζούσαν από τις πλάτες τους». «Ήταν χαρούμενες και κανείς δεν τις ανάγκαζε να κάνουν αυτά τα πράγματα», προσέθεσε σχετικά με τα νέα στοιχεία. Παράλληλα, ο δικηγόρος αναγνώρισε στο έγγραφο ότι ο Άντριου Τέιτ και η Μολδαβή γυναίκα έκαναν σεξ, αλλά είπε ότι ήταν συναινετικό και την κατηγόρησε ότι κατασκεύασε τους ισχυρισμούς περί βιασμού.

Άξιο αναφοράς σχετικά με τις γυναίκες είναι ότι δήλωσαν στον ρουμανικό τηλεοπτικό σταθμό Antena3 στις 11 Ιανουαρίου ότι δεν είναι θύματα και ότι οι Τέιτς είναι αθώοι. Ο σταθμός τις αναγνώρισε μόνο με τα μικρά τους ονόματα, Beatrice και Iasmina. «Δε μπορείτε να με καταγράφετε ως θύμα αν λέω ότι δεν είμαι», δήλωσε η Beatrice στον σταθμό. Οι άλλες τέσσερις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της Μολδαβής, δεν έχουν σχολιάσει δημοσίως τα γεγονότα.

Πότε γνωρίστηκαν με δύο από τα θύματα

Ο Τέιτ γνώρισε για πρώτη φορά την κοπέλα από τη Μολδαβιά μέσα από το Instagram τον Ιανουάριο του 2022, προτού συναντηθούν σε προσωπικό επίπεδο στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι οποίες επικαλούνται τις ανταλλαγές μηνυμάτων τους μεταξύ 4 Φεβρουαρίου και 8 Απριλίου, η γυναίκα μετακόμισε τον Μάρτιο στη Ρουμανία, όπου και έπεσε και θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τα δύο αδέλφια.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Αμερικανίδα - ένα άλλο από τα φερόμενα ως έξι θύματα - γνώρισε τον αδερφό του Άντριου, Τρίσταν, στο διαδίκτυο τον Νοέμβριο του 2021 και στη συνέχεια αυτοπροσώπως στο Μαϊάμι τον επόμενο μήνα. Είπε ότι την παρέσυρε στη Ρουμανία εκφράζοντας «ψεύτικα αισθήματα» γι' αυτήν και υποσχόμενος μια σοβαρή σχέση, πλήρωσε το αεροπορικό της εισιτήριο και είπε ότι θα μπορούσε να τη βοηθήσει να κερδίζει «100 χιλιάδες ευρώ το μήνα» στο OnlyFans. Ο Τρίσταν Τέιτ την παρέλαβε από το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου με μια Rolls-Royce στις 5 Απριλίου 2022 και την πήγε στο σπίτι του, το οποίο είχε δύο ένοπλους φρουρούς, αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA