Μενού
finlandia - nato
Φινλανδία στο ΝΑΤΟ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στις 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να ψηφιστεί στο κοινοβούλιο της Φινλανδίας η απαραίτητη νομοθεσία για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρα στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Θεμάτων. «Στόχος είναι η διαδικασία αλλαγής της εθνικής νομοθεσίας που απαιτείται για να ενταχθούμε στη βορειοατλαντική συμμαχία να ολοκληρωθεί αυτή τη νομοθετική περίοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιούσι Χάλα-άχο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων για το ζήτημα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η ψήφιση της νομοθεσίας στο φινλανδικό κοινοβούλιο αναμένεται να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι περισσότεροι βουλευτές τάσσονται υπέρ της ένταξης της χώρας στη Συμμαχία. Ωστόσο, «αγκάθι» για τη διαδικασία αποτελεί η στάση της Τουρκίας, η οποία ως χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, δεν έχει επικυρώσει ακόμη το αίτημα της χώρας, καθώς, όπως καταγγέλλει, τόσο η Φινλανδία, όσο και η Σουηδία, για την οποία το ΝΑΤΟ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να ενταχθούν μαζί στη συμμαχία, υποθάλπουν Κούρδους «τρομοκράτες».

Οι δύο σκανδιναβικές χώρες δεν μπορούν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ μέχρι να επικυρωθεί το αίτημά τους από την Τουρκία και την Ουγγαρία. Σουηδία και Φινλανδία έχουν επισημάνει ότι επιθυμούν να ενταχθούν ταυτόχρονα στο ΝΑΤΟ, όμως οι ηγέτες των δύο χωρών δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο το Ελσίνκι να πετύχει πρώτο τον στόχο αυτό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA