Μενού
francesco giorgi-eva-kaili
Εύα Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι | NDP
  • Α-
  • Α+

Πολύτιμα στοιχεία στις Αρχές του Βελγίου για την υπόθεση του Qatar Gate και του ίδιου του Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έδωσε ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με «βραχιολάκι». Σύμφωνα με την εκπομπή Tlife του Alpha και τον Θεόδωρο Ανδρεάδη Συγγελάκη, ο Τζόρτζι, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως επικεντρώθηκε στην προσωπική του στρατηγική για να μπορέσει να βρεθεί εκτός φυλακής., ενώ φέρεται να επιβεβαίωσε τα κύρια σημεία των αποκαλύψεων και των καταθέσεων του Παντσέρι.

Η κίνηση αυτή των Αρχών του Βελγίου πάντως δεν αποκλείεται να αποτελεί ένα σχέδιο, προκειμένου να ασκηθούν νέες πιέσεις στην πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να καταθέσει στους δικαστές όσα γνωρίζει, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα κάνει εντύπωση εάν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα αφεθεί ελεύθερος και ο ίδιος ο Παντσέρι, μετά το μνημόνιο μετανοημένου που υπέγραψε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με «βραχιολάκι». Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου μπορεί να ασκήσει έφεση αν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν προτίθεται να το πράξει. Από την πλευρά του, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε σε σχόλιό του: «Είναι προφανές ότι το ποινικοδικονομικό σύστημα του Βελγίου επιβραβεύει τους εγκληματίες, που ομολογούν την ενοχή τους και λιώνει όσους μάχονται για την αθωότητά τους, περιφρονώντας θεσμικά το τεκμήριο αθωότητας, πυλώνα του νομικού ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η Εύα Καϊλή αντέχει, δεν θα ομολογήσει αδικήματα, που δεν έχει διαπράξει, θα συνεχίσει να μάχεται για την αθώωσή της». Για να καταλήξει με το ερώτημα: «Αλήθεια πόσο νομικά οξύμωρο φαίνεται να παραμένει στη φυλακή η κυρία Εύα Καϊλή, επειδή θεωρείται ότι θα καταστρέψει στοιχεία της υπόθεσης, αν αφεθεί ελεύθερη, ενώ οι πρωταγωνιστές, που αποφυλακίζονται, αν υπάρχουν αλλά αποδεικτικά μέσα… θα τα ποτίζουν για να αναπτυχθούν και μετά θα τα προσφέρουν… στις αρχές…».

Τι κρύβεται πίσω από το μοίρασμα του κελιού

Καϊλή, Παντσέρι και Τζόρτζι προφυλακίστηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η έρευνα των Αρχών για το σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς. Η τοποθέτηση των Τζόρτζι και Παντσέρι στο ίδιο κελί, σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση, θεωρείται ανεπίτρεπτο λάθος, με κορυφαίο Βέλγο εγκληματολόγο να δίνει, όμως, μία διαφορετική εκδοχή για το συγκεκριμένο περιστατικό. «Ουσιαστικά, μπορεί αυτό να έγινε σκοπίμως, έχει συμβεί και στο παρελθόν να τοποθετηθούν ύποπτοι στο ίδιο κελί και να υπάρχουν μικρόφωνα μέσα στο κελί», πρόσθεσε σχετικά ο Φίλιπ Νταένικ. Συμπλήρωσε, παράλληλα, ότι σε ανάλογες περιπτώσεις η τοποθέτηση των μικροφώνων γίνεται, έτσι ώστε να ακούν οι ανακριτές τις συνομιλίες των υπόπτων μέσα στο κελί, σε περίπτωση που πουν κάτι επιβαρυντικό για την υπόθεση.