Μενού
parisi - epeisodia
Επεισόδια στο Παρίσι | AP
  • Α-
  • Α+

Νύχτα έντασης είναι και η σημερινή στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι, μετά και την πρόθεση του Γάλλου προέδρου, Εμάνουελ Μακρόν, να «περάσει» τον νέο συνταξιοδοτικό νόμο μέσω Προεδρικού Διατάγματος παρακάμπτοντας έτσι, στην ουσία, την Εθνοσυνέλευση. Στο Παρίσι, για τρίτο συνεχόμενο βράδυ, διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τον νέο νόμο, που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη, συγκρούστηκαν με τις παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Οι διαδηλωτές φώναζαν στην Πλας ντ’ Ιταλί, στο νότιο Παρίσι συνθήματα, όπως «Μακρόν, παραιτήσου» και «Ο Μακρόν θα σπάσει, εμείς θα νικήσουμε». Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και συγκρούστηκε με ορισμένες ομάδες διαδηλωτών που πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων. Αξιο αναφοράς είναι ότι η κατάσταση, ήδη, από το πρωί του Σαββάτου (18/3) μύριζε «μπαρούτι», καθώς οι δημοτικές αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στην κεντρική Πλας ντε λα Κονκόρντ και στα γειτονικά Ηλύσια Πεδία σήμερα, έπειτα από τις ταραχές των προηγούμενων ημερών που οδήγησαν σε 61 συλλήψεις.

Νωρίτερα, στη γαλλική πρωτεύουσα, μια ομάδα φοιτητών και ακτιβιστών της συλλογικότητας «Διαρκής Επανάσταση» μπήκαν στο εμπορικό κέντρο Forum des Halles, προέτρεψαν τον κόσμο να κατέβει σε γενική απεργία και φώναζαν «Παρίσι, ξεσηκώσου».

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια:

parisi epeisodia
Επεισόδια στο Παρίσι | AP
parisi-epeisodia
Επεισόδια στο Παρίσι | AP

 

epeisodia sto parisi
Επεισόδια στο Παρίσι | AP