Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύσκολη νύχτα στο Κίεβο καθώς ακούστηκαν εκρήξεις και λίγο αργότερα ένα κατάστημα τυλίχτηκε στις φλόγες, με τις αρχές να κάνουν λόγο για επίθεση με drone και ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε πως ένα κατάστημα φλέγεται σε δυτική συνοικία της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, έπειτα από εκρήξεις που ακούστηκαν το βράδυ χθες Δευτέρα.

Λίγες ώρες μετά, ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας έκανε γνωστό πως δεν βρέθηκαν θύματα σε εμπορικό κατάστημα που πήρε φωτιά σε δυτική συνοικία της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, ενώ οι φλόγες έχουν πλέον ελεγχθεί.

Ήχησαν προειδοποιητικές σειρήνες της αεράμυνας σε πολλές περιοχές της χώρας χθες βράδυ, ωστόσο ο συναγερμός στο Κίεβο τερματίστηκε, έπειτα από σειρά εκρήξεων στην πόλη.

«Η πυροσβεστική και σωστικά συνεργεία βρίσκονται στην τοποθεσία όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά μετά την έκρηξη στη συνοικία Σβιατόσινο της πρωτεύουσας», ανέφερε ο κ. Κλίτσκο μέσω της πλατφόρμας Telegram, συμπληρώνοντας πως οι φλόγες τέθηκαν υπό έλεγχο και ότι «δεν βρέθηκαν θύματα».

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε εξάλλου από την πλευρά της, επίσης μέσω Telegram, πως κατέρριψε ρωσικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς.