Μενού
milatovic
Ο νικητής των προεδρικών εκλογών στο Μαυροβούνιο, Γιάκοβ Μιλάτοβις | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Επειτα από τρεις δεκαετίες το Μαυροβούνιο γυρίζει σελίδα καθώς στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής αναδείχθηκε νικητής ο 36χρονος Γιάκοβ Μιλάτοβιτς υποχρεώνοντας σε ήττα τον βετεράνο Μίλο Τζουκάνοβιτς που για τριάντα χρόνια βρισκόταν στον θώκο του πρωθυπουργού ή του προέδρου

Το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών ίσως αποδειχθεί καθοριστικό στο μικροσκοπικό κράτος που βρέχεται από την Αδριατική. Μπορεί να βαρύνει στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 11η Ιουνίου, έπειτα από μήνες πολιτικού αδιεξόδου, με την κυβέρνηση επιφορτισμένη απλά με τη διαχείριση των καθημερινών υποθέσεων.

Κατά τις εκτιμήσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης CeMΙ, με βάση αποτελέσματα από σχεδόν όλα τα εκλογικά τμήματα, ο κ. Μιλάτοβιτς, οικονομολόγος φίλα προσκείμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 36 ετών, έλαβε περί το 60% των ψήφων, έναντι 40% του απερχόμενου αρχηγού του κράτους.

«Το Μαυροβούνιο επέλεξε και σέβομαι την επιλογή του», είπε ο κ. Τζουκάνοβιτς, αναγνωρίζοντας την ήττα του. «Θέλω ο Μιλάτοβιτς να γίνει επιτυχημένος πρόεδρος, διότι αυτό θα σημάνει πως το Μαυροβούνιο θα γίνει επιτυχημένη χώρα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.