Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι Μόσχα και Μινσκ θα αντέξουν τις πιέσεις από τη Δύση και δεν θα καταρρεύσουν. «Θα τα ξεπεράσουμε όλα», τόνισε. «Ορισμένοι ήλπιζαν ή προέβλεπαν ότι θα καταρρέαμε, αλλά δεν καταρρεύσαμε», συμπλήρωσε. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες, διερωτήθηκε «πότε όμως ήταν εύκολα;» για να διαβεβαιώσει: «Θα τα αντέξουμε όλα». Ο Λουκασένκο έφθασε νωρίτερα χθες στη Μόσχα για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Κατά την πρώτη ημέρα των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών, στην ατζέντα κυριάρχησε η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά το σχέδιο ενοποίησης Ρωσίας-Λευκορωσίας. Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, 28 προγράμματα που αφορούν το συγκεκριμένο σχέδιο έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. «Οι συχνές συναντήσεις μας έχουν σκοπό να διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων», εξήγησε.
Σήμερα Πέμπτη, Πούτιν και Λουκασένκο σκοπεύουν να συζητήσουν για την ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας και για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
- Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες 24 ώρες - Πότε θα δούμε και πάλι άνοιξη
- «Τώρα καταλαβαίνω τους Έλληνες»: Η απογοήτευση τουρίστα για τα 30 ευρώ που έδωσε για να δει την Ακρόπολη
- Πού βρίσκεται σήμερα η Σία Λιαροπούλου - Γιατί εξαφανίστηκε από τη μικρή οθόνη
- Παπουτσάκη σε Λιάγκα: «Συγγνώμη, έχεις καταλάβει τι κάνουν οι ηθοποιοί στην Ελλάδα;»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.