Μενού
 Pier-Antonio Panzeri
Pier-Antonio Panzeri | Getty Images
  • Α-
  • Α+

Εξελίξεις στην υπόθεση του Qatar Gate καθώς ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος διαφθοράς που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Le Soir, ο Παντσέρι θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Την είδηση για την αποφυλάκιση Παντσέρι, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Laurent Kennes στο RTBF. Τις επόμενες ώρες ή μέρες ο Παντσέρι θα έπρεπε να βγει από τη φυλακή, καθώς είχε στερηθεί την ελευθερία του από τις 9 Δεκεμβρίου, σχεδόν εδώ και τέσσερις μήνες, σημείωσε η Le Soir.

Τότε ήταν που οι ανακριτές κατά της διαφθοράς, υπό την ηγεσία του δικαστή Κλεζ, είχαν ανακαλύψει περισσότερα από 600.000 ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμα του Παντσέρι. Ο ίδιος παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι τα χρήματα αποτελούσαν καρπό της διαφθοράς τριών κρατών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης: του Μαρόκου, του Κατάρ και της Μαυριτανίας. Μάλιστα, τον Ιανουάριο, ο Παντσέρι υπέγραψε με την ομοσπονδιακή εισαγγελία ένα υπόμνημα μετανοίας. Έτσι, ο νόμος του επέτρεψε να επωφεληθεί από τις διαπραγματεύσεις για μια μειωμένη ποινή σε αντάλλαγμα για πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση για τα εγκλήματα ή τα αδικήματα που διέπραξε ο ίδιος και οι συνεργοί του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.