Μενού
tarabella
Μαρκ Ταραμπέλα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το τρίτο πρόσωπο μετά και τους Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζόρτζι που απελευθερώνεται -με βραχιολάκι- μέχρι και την έναρξη της δίκης γίνεται ο Βέλγος Ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος και κατηγορείται ότι συμμετείχε στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς, Qatar Gate. Οπως μεταδίδει το βελγικό μέσο ενημέρωσης, Le Soir, ο Ταραμπέλα θα απελευθερωθεί το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης (11/4). Το γεγονός ότι ο Μαρκ Ταραμπέλα θα απελευθερωθεί, έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Ο ευρωβουλευτής θα μπορεί πλέον να επιστρέψει στο σπίτι του με ηλεκτρονική επιτήρηση, ενώ αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι και ο εκπρόσωπός του Ταραμπέλα επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία. «Μόλις μάθαμε με ανακούφιση για την επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπέλα. Παραμένει, φυσικά, στη διάθεση των ανακριτών και του ανακριτή, αν, κατά πάσα πιθανότητα, θεωρήσουν ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε ο εκπρόσωπός του σε σύντομη δήλωσή του.  «Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Ταραμέλα έχει επικαλεστεί την αθωότητά του, ενώ έχει δηλώσει  ότι δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του», πρόσθεσε.

Τη Μεγάλη Πέμπτη η ακρόαση της Καϊλή

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή, της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία και κατηγορείται για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς, Qatar Gate. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, το νέο αίτημα της Ευρωβουλευτού αναμένεται να εξεταστεί από το Προδικαστικό Συμβούλιο Βρυξελλών υπό το καθεστώς της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Μετά και την αποφυλάκιση του «εγκεφάλου» του κυκλώματος, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, η Εύα Καϊλή παραμένει η μόνη από την αρχική τριάδα των συλληφθέντων που δεν έχει αποφυλακιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός φυλακής βρίσκεται και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος ήταν -μεταξύ άλλων- το δεξί χέρι του Παντσέρι στις υποθέσεις του στην «καρδιά» του Ευρωκοινοβουλίου. Τόσο ο Τζόρτζι, όσο και ο Παντσέρι φαίνεται πως έχουν συνεργαστεί με τις βελγικές Αρχές με αντάλλαγμα την αποφυλάκισή τους με ηλεκτρονική επιτήρηση. Αντίθετα, η Εύα Καϊλή επιμένει στην αθωότητά της και αναμένοντας, με μεγάλη ανυπομονησία, την επόμενη ακρόασή της, που θα γίνει συνοδεία και του νέο συνηγόρου της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.