Μενού
Pier-Antonio Panzeri
Pier-Antonio Panzeri | Getty
  • Α-
  • Α+

Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη αλλαγή του «εγκεφάλου» του σκανδάλου χρηματισμού και διαφθοράς του Qatar Gate, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, μετά και την αποφυλάκισή του η οποία και θα γίνει με βραχιολάκι. Υπενθυμίζεται σχετικά με την υπόθεση ότι ο Παντσέρι ήταν από τους πρώτους που δέχθηκαν να συνεργαστούν με τις βελγικές Αρχές για την υπόθεση, προκειμένου να λάβει μία πιο ευνοϊκή ποινή κατά τη διάρκεια της δίκης. Ο Παντσέρι αποφυλακίστηκε νωρίτερα, σήμερα, και η εμφάνισή του είναι ιδιαίτερα διαφορετική, καθώς φαίνεται πως έχασε πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή και να φοράει ένα «σπορ ντύσιμο».

Ο Παντσέρι κρατούνταν στις φυλακές της Σεν Ζιλ, όπου και κρατούνταν και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες όσο βρίσκονταν μαζί στο σωφρονιστικό ίδρυμα επικοινώνησαν μεταξύ τους και ενδεχομένως να κατέληξαν σε κοινή συμφωνία για συνεργασία με τις Αρχές του Βελγίου. Η απόφαση για την αποφυλάκισή του ελήφθη την περασμένη Πέμπτη, ενώ ο Ιταλός πρώην Ευρωβουλευτής παρέμεινε στη φυλακή για 120 μέρες μετά και την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Ο Παντσέρι βγήκε μία εβδομάδα μετά και τη σχετική απόφαση που ελήφθη από το Δικαστικό Συμβούλιο του Βελγίου, καθώς η διαδικασία για την εύρεση του βραχιολακιού είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.