Μενού
stepsi-stratiotis
Στέψη Καρόλου, στρατιώτης | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Σε ένα παράδοξο θέαμα βρέθηκαν μάρτυρες οι επιβάτες του μετρό στο Λονδίνο, καθώς πάνω από 5.000 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων ταξίδεψαν με το τρένο για τον σταθμό Waterloo, προκειμένου να πάρουν τις θέσεις τους για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου. Μάλιστα, σύμφωνα με το Network Rail, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση στρατιωτικού προσωπικού στους σιδηροδρόμους της Βρετανίας από την κηδεία του σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965.

Ειδικότερα, μέλη του Βασιλικού Ναυτικού, του Στρατού, της Βασιλικής Αεροπορίας και των δυνάμεων της Κοινοπολιτείας ταξίδεψαν στον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό του Ηνωμένου Βασιλείου το πρωί του Σαββάτου (6/5) με επτά τρένα του South Western Railway και δύο ναυλωμένα τρένα της West Coast Railways.

Στο μετρό με όπλα και τύμπανα

Οι στρατιώτες, οι ναύτες και οι αεροπόροι έφτασαν υπό τον ήχο μιας ειδικής ανακοίνωσης που ηχογράφησε ο βασιλιάς και η βασίλισσα, η οποία θα παιχτεί σε σταθμούς σε όλη τη Βρετανία αυτό το Σαββατοκύριακο. Πολλοί από τους στρατιώτες κρατούσαν όπλα, ενώ άλλοι κρατούσαν τα τύμπανα και άλλα μουσικά όργανα που θα παίξουν σε λίγες ώρες.

Αφού έφυγαν από το Waterloo, βάδισαν πάνω από τη γέφυρα του Westminster για να συγκεντρωθούν ενόψει της στέψης. Το στρατιωτικό προσωπικό ηγείται της πομπής που συνοδεύει τον βασιλιά και τη βασίλισσα από και προς το Αβαείο του Ουεστμίνστερ.

Ο διευθυντής της διαδρομής Wessex της Network Rail, Mark Killick, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχτούμε πάνω από 5.000 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στο Waterloo του Λονδίνου σήμερα το πρωί, στη μεγαλύτερη μετακίνηση στρατιωτικού προσωπικού από τη σιδηροδρομική βιομηχανία από το 1965. Η στέψη του βασιλιά και της βασίλισσας συζύγου είναι τεράστιας εθνικής σημασίας και είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον ρόλο που διαδραματίζουμε, όχι μόνο στη μεταφορά των ενόπλων δυνάμεων αλλά και των πολλών χιλιάδων πελατών που ταξιδεύουν με τρένο στο Λονδίνο για να συμμετάσχουν και να γιορτάσουν αυτή την περίσταση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA