Μενού
aystria-treno
Αυστρία, τρένο | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Η αυστριακή εταιρεία σιδηροδρόμων ÖBB κατέθεσε μήνυση σε βάρος δύο προσώπων, μετά τη μετάδοση που φέρεται να έγινε την Κυριακή με ηχητική ανακοίνωση μέσα σε τρένο, ναζιστικών χαιρετισμών και ομιλιών του πρώην δικτάτορα Γερμανού Αδόλφου Χίτλερ (1933-1945).

«Τα μεγάφωνα τα χειρίστηκαν τρίτα πρόσωπα», δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (15/5), στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπερνχάρντ Ρίντερ, εκπρόσωπος της εταιρείας, μετά το περιστατικό αυτό που προκάλεσε αγανάκτηση στη χώρα όπου γεννήθηκε ο δικτάτορας.

Σύμφωνα με την ÖBB, οι δύο ύποπτοι κατάφεραν να έχουν πρόσβαση με ένα κλειδί στο σύστημα ηχητικών ανακοινώσεων του τρένου και δεν διαπιστώθηκε καμιά επίθεση στο πληροφοριακό σύστημα.

Οι δύο ύποπτοι ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία μετά την ανάλυση που έγινε στο υλικό από τις οθόνες παρακολούθησης που υπήρχαν στο τρένο, κατά τη διάρκεια της διαδρομής μεταξύ της πόλης Σανκτ Πέλτεν (ανατολικά) και της πρωτεύουσας Βιέννης. Δεν πρόκειται για υπαλλήλους της εταιρείας, ενώ όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα διενεργείται έρευνα για το περιστατικό.

Η Αυστρία, που προσαρτήθηκε στο γερμανικό Γ΄Ράιχ το 1938, έχει ορισμένους από τους πιο αυστηρούς νόμους παγκοσμίως κατά της άρνησης του Ολοκαυτώματος και των νεοναζιστικών δράσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.