Μενού
khersona
@nexta_tv
  • Α-
  • Α+

Εκτεταμένες πλημμύρες στη νότια Ουκρανία έχει προκαλέσει η ανατίναξη του υδροηλεκτρικού φράγματος της Καχόβκα, το οποίο βρίσκεται στις ζώνες της περιφέρειας της Χερσώνας και καταστράφηκε εν μέρει. Ήδη Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για το ποιος προκάλεσε τα πλήγματα στο φράγμα, που έχουν απελευθερώσει μεγάλους όγκους νερού και έχουν προκαλέσει πλημμύρες στην περιοχή.

«Το φράγμα της Καχόβκα έγινε στόχος πολλαπλών πληγμάτων» στη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε με ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο δήμαρχος της πόλης Νόβα Καχόβκα Βλαντίμιρ Λεόντιεφ, ο οποίος υποστήριξε πως από τα πλήγματα καταστράφηκαν οι βάνες του φράγματος και δημιουργήθηκε ένα «ανεξέλεγκτος πίδακας νερού».

 

Σύμφωνα με το Reuters, η Ρωσία εξαπέλυσε ένα νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κίεβο και η Ουκρανία ανέφερε ότι τα συστήματα αεράμυνας της κατέρριψαν περισσότερους από 20 πυραύλους κρουζ κατά την προσέγγισή τους στην πόλη.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν έντονες εκρήξεις γύρω από το φράγμα και το νερό να ξεχειλίζει. Το φράγμα, ύψους 30 μέτρων και μήκους 3,2 χλμ. (2 μίλια), χτίστηκε το 1956 στον ποταμό Ντνίπρο. Παρέχει, δε, νερό στην Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, και στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia, ο οποίος επίσης βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

«Η κλίμακα της καταστροφής, η ταχύτητα και οι όγκοι του νερού και οι πιθανές περιοχές πλημμύρας διευκρινίζονται», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός στο Facebook.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.