Μενού
laptop-insta
Λάπτοπ - Instagram | Pixabay
  • Α-
  • Α+

Το Instagram συνέδεε και προωθούσε ένα τεράστιο δίκτυο λογαριασμών που ασχολούνταν με την προώθηση παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal

Σε έκθεσή του ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst ανέφεραν ότι οι αλγόριθμοι του Instagram επέτρεψαν στους χρήστες να πραγματοποιούν αναζήτηση με hashtags που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, όπως #pedowhore, #preteensex, #pedobait.

Τα hashtags κατηύθυναν τους χρήστες σε λογαριασμούς που φέρονταν να διέθεταν προς πώληση περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας μέσω «μενού», συμπεριλαμβανομένων και βίντεο με παιδιά να βλάπτουν τον εαυτό τους ή να διαπράττουν πράξεις κτηνωδίας, όπως ανέφεραν οι ερευνητές.

Ορισμένοι λογαριασμοί, μάλιστα, επέτρεπαν στους αγοραστές να «αναθέτουν συγκεκριμένες πράξεις» ή να κανονίζουν «συναντήσεις», σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Τι δήλωσε εκπρόσωπος της Meta

Εκπρόσωπος της μητρικής εταιρείας του Instagram, Meta, δήλωσε ότι πλέον το Instagram έχει περιορίσει τη χρήση «χιλιάδων πρόσθετων όρων αναζήτησης και hashtags» στις σελίδες του.

Πρόσθεσε ότι η Meta «διερευνά συνεχώς τρόπους για να αμυνθεί ενεργά έναντι αυτής της συμπεριφοράς» και «έχει συγκροτήσει μια εσωτερική ομάδα εργασίας για να διερευνήσει αυτά τα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσει αμέσως».

«Η παιδική κακοποίηση είναι ένα φρικτό έγκλημα. Εργαζόμαστε επιθετικά για να την καταπολεμήσουμε εντός και εκτός των πλατφορμών μας και για να υποστηρίξουμε τις Αρχές στις προσπάθειές τους να συλλάβουν και να ασκήσουν δίωξη στους εγκληματίες πίσω από αυτή».

Η Meta, όπως είπε, έχει απενεργοποιήσει περισσότερους από 490.000 λογαριασμούς που παραβίαζαν την πολιτική της για την ασφάλεια των παιδιών τον Ιανουάριο και μπλόκαρε περισσότερες από 29.000 συσκευές που την παραβίαζαν μεταξύ 27 Μαΐου και 2 Ιουνίου.

Τέλος, «έριξε» 27 δίκτυα που προωθούσαν προσβλητικό περιεχόμενο στις πλατφόρμες της από το 2020 έως το 2022.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.