Μενού
paidi-thauma
Ο 14χρονος Kairan Quazi | Instagram / thepythonkairan
  • Α-
  • Α+

Ένας 14χρονος πρόκειται να ξεκινήσει να εργάζεται στην SpaceX του Έλον Μασκ. Ο Kairan Quazi είναι 14 και είναι ο νεότερος άνθρωπος που έχει καταφέρει να αποφοιτήσει ποτέ στην ιστορία του πανεπιστημίου Santa Clara στην Καλιφόρνια τα τελευταία 200 χρόνια. 

Το Mercury News αναφέρει πως ο 14χρονος θα εργαστεί για το τμήμα Starlink της SpaceX ως μηχανικός λογισμικού - και επειδή είναι πολύ νέος για να ζήσει μόνος του, αυτός και η μαμά του θα μετακομίσουν στην Ουάσιγκτον για τη δουλειά του.

Με βάση της υπηρεσίας προσλήψεων Zippia δεν είναι καθόλου εύκολο για κάποιον να μπει στην SpaceX, αλλά o Kairan τα κατάφερε αφού ο δείκτης νοημοσύνης του ανέρχεται τόσο υψηλά που κατατάσσεται στο μόλις 0.01% του πληθυσμού. Μονάχα το 0.2% των ατόμων που κάνουν αίτηση για την SpaceX καταφέρνουν να προσληφθούν.

Οι εργαζόμενοι στην SpaceX εργάζονται τουλάχιστον 80 ώρες την εβδομάδα αλλά ο Kairan Quazi είναι μόλις 14 και δεν επιτρέπεται να δουλεύει βάσει νόμου της πολιτείας χωρίς ειδικά έγγραφα από το σχολείο του. 

Αυτό που θα μπορεί να κάνει είναι να εργάζεται μέχρι 8 ώρες την ημέρα όταν δεν είναι σχολική η εβδομάδα. Επίσης, οι ανήλικοι απαγορεύεται να δουλεύουν τις νύχτες. 

Kairan Quazi: Ποιο είναι το παιδί θαύμα

Η ιστορία του Kairan είναι αρκετά χαρακτηριστική για ένα παιδί-θαύμα. Κατανόσηση πολύπλοκων μαθηματικών, αλλά και επίλυση προβλημάτων που συχνά δεν μπορούν να λύσουν ούτε οι ενήλικες ήταν από τα... χαρίσματά του 14χρονου.

Το επιστημονικό «ταξίδι» του Kairan ξεκίνησε σε ηλικία 9 ετών, όταν τα άλλα παιδιά της ηλικίας του αναρωτήθηκαν αν υπάρχει κάτι άλλο στη ζωή του πέρα από αυτό.

Ο 14χρονος ξεκίνησε να κάνει έρευνες σε εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης της Intel Corporation. Η τεχνητή νοημοσύνη κατατάσσεται ψηλά στη λίστα των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν πολύπλοκα μαθηματικά και στατιστικά μοντέλα για να αξιοποιήσουν την ικανότητα των υπαρχόντων δεδομένων να δημιουργούν νέες ιδέες.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.