Μενού
eva-kaili
Εύα Καϊλή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο ανακριτής στην υπόθεση του QatarGate, Μισέλ Κλεζ, υπέβαλε την παραίτησή του μετά και την επιστολή της Εύας Καϊλή. 

«Ως προληπτικό μέτρο και για να επιτρέψει στη Δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο της με ηρεμία και να διατηρήσει τον απαραίτητο διαχωρισμό μεταξύ ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και επαγγελματικών ευθυνών, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μας ενημερώνει ότι αποφάσισε απόψε να αποσυρθεί από τον φάκελο, παρά την απουσία αποτελεσματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του κάθε ομιλητή και το ουσιαστικό έργο που έχουν κάνει οι ανακριτές και ο ίδιος σε αυτόν τον φάκελο», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η ομοσπονδιακή εισαγγελία ενημέρωσε επίσης πως ένας άλλος ανακριτής, ο οποίος έχει ήδη ασχοληθεί με την υπόθεση, είναι αυτός που θα αναλάβει τη διευθέτηση της έρευνας. Αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν πως αυτή η αλλαγή δεν θα καθυστερήσει την πρόοδο των ερευνών και ότι ο ανακριτής που θα αντικαταστήσει τον Μισέλ Κλεζ, γνωρίζει καλά την υπόθεση», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Νωρίτερα η Εύα Καϊλή είχε προσφύγει στο ευρωκοινοβούλιο για παραβίαση της ασυλίας της. Δια μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής της υποστήριξε ότι παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες αραβικών χωρών.

Σε νέα, κοινή, ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της Ευάς Καϊλή, Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υπογραμμίζουν ότι η «Εύα Καϊλή παρακολουθείτο κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή PEGA» (επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που ερευνά υποθέσεις τηλεφωνικών παρακολουθήσεων).  

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA