Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε «συγκλονισμένος», την επομένη του θανάτου ενός εφήβου που σκοτώθηκε από την αστυνομία, ενώ η γαλλική κυβέρνηση έκανε έκκληση για «ηρεμία» έπειτα από μια νύχτα έντασης στα προάστια του Παρισιού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν μετέφερε τις δηλώσεις Μακρόν και έκανε «έκκληση για ηρεμία» έπειτα από μια νύχτα συμπλοκών στη Ναντέρ όπου ζούσε αυτός ο 17χρονος νεαρός και όπου σκοτώθηκε την Τρίτη από έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου.
Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν εχθές και συνεχίσθηκαν την περασμένη νύχτα στο δυτικό αυτό προάστιο του Παρισιού, μετά τον θάνατο του 17χρονου αυτοκινητιστή από σφαίρα αστυνομικού επειδή «αρνήθηκε να συμμορφωθεί». Ο αστυνομικός τέθηκε υπό κράτηση.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες (27/06) το πρωί. Αρχικά, πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία ανέφεραν πως αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε δυο μοτοσικλετιστές της.
Όμως βίντεο που κυκλοφόρησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης –το Γαλλικό Πρακτορείο και άλλα μέσα ενημέρωσης επαλήθευσαν πως είναι αυθεντικό– εικονίζει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς να σημαδεύει τον οδηγό με πιστόλι, κατόπιν να τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής όταν αυτός προσπαθεί να φύγει επιταχύνοντας.
Στο βίντεο ακούγεται η φράση «θα φας σφαίρα στο κεφάλι» — δεν είναι ξεκάθαρο ποιος τη λέει. Το όχημα σταματά την πορεία του μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα, σ’ έναν στύλο. Το θύμα, ο Ναέλ Μ., 17 ετών, υπέκυψε στο τραύμα που υπέστη στον θώρακα.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
- Εφημερία 120 ωρών: Γιατρός κατέρρευσε μετά από 5 μέρες νον στοπ - «Επικοινωνιακά τεχνάσματα», λέει ο Γεωργιάδης
- Ελληνικό σουβλατζίδικο στο Παρίσι έχει ένα κάπως ερωτικό όνομα
- Το άγνωστο guest της Γιαννακοπούλου στο «Λόγω Τιμής» – Όταν μοιραζόταν το ίδιο πλάνο με τον Πυρπασόπουλο
- Ο ΕΟΦ «εξαφανίζει» 5 γνωστά προϊόντα από την αγορά: Δείτε ποια είναι
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.