Μενού
Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ
Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες για «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια», που έθεσε στη διάθεση όλων των μελών του Κογκρέσου ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑΜάικ Τέρνερ, έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το ABC News, όλα ξεκίνησαν από την επιστολή του Τέρνερ που έκανε λόγο για μια «αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα», η οποία, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν τις διαβουλεύσεις του Κογκρέσου, σχετίζονται με το γεγονός ότι «η Ρωσία θέλει να στείλει πυρηνικά όπλα στο διάστημα».

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως «η Ρωσία δεν θέλει να επιτεθεί με πυρηνικά στη Γη από το διάστημα, αλλά πιθανότατα να τα χρησιμοποιήσει για να πλήξει δορυφόρους».

ΗΠΑ: Τι αναφέρουν οι δύο πηγές

Παρόλο που δεν μπορεί να διασταυρωθεί πλήρως η πρόθεση της Ρωσίας, οι πηγές στις ΗΠΑ υπογραμμίζουν πως «είναι κάτι πολύ ανησυχητικό και πολύ ευαίσθητο», χαρακτηρίζοντάς την «μεγάλη υπόθεση».

Αν και δεν σχολίασαν άμεσα με το θέμα, πολλά μέλη του Κογκρέσου περιέγραψαν το ζήτημα ως σοβαρό.

«Θα συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα, όπως κάνουμε σε όλα όσα απόρρητα» διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον στους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο το απόγευμα της Τετάρτης.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι στο τιμόνι βρίσκονται σταθερά χέρια» συνέχισε ο ίδιος.

ΗΠΑ: Οι διεργασίες από εδώ και πέρα

Τα μέλη του Κογκρέσου αναμένεται να δουν τις πληροφορίες αυτές από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, με τον Τέρνερ να καλεί τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, για να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτή την απειλή.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε, πάντως, ότι είχε επικοινωνήσει προσωπικά για να ορίσει συνάντηση με κορυφαία μέλη των επιτροπών εθνικής ασφάλειας πριν ο Τέρνερ προειδοποιήσει δημοσίως για αυτό που χαρακτήρισε «σοβαρή απειλή».

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως έχει συγκληθεί η «ειδική επιτροπή των οκτώ» που αποτελείται από κορυφαία στελέχη και των δύο παρατάξεων, τα οποία αυτή την Πέμπτη θα ενημερωθούν από τον ίδιο αναλυτικά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Και αυτός όμως αρνήθηκε να διευκρινίσει τη φύση της απειλής και να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA