Μενού
Ο Νικ Μιντ μπροστά από το Type-69
Ο Νικ Μιντ μπροστά από το Type-69 | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ένας συλλέκτης στρατιωτικών αντικών «σκόνταψε» τυχαία πάνω στην καλύτερη αγορά της ζωής του, όταν απόκτησε ένα παροπλισμένο ιρακινό τανκ μέσω του E-bay μέσα στο οποίο είχαν ξεχαστεί τεράστιες ποσότητες χρυσού.

Ο Νικ Μιντ είναι ένας ενθουσιώδης συλλέκτης του κάθε τι στρατιωτικού, από παλιά βλήματα, πηλήκια, όπλα, εμβλήματα και οχήματα, και πρόσφατα αγόρασε από την πλατφόρμα διαδικτυακής αγοραπωλησίας ένα τανκ που είχε χρησιμοποιηθεί από το Ιράκ για την εισβολή στο Κουβέιτ, το 1990, βρίσκοντας περί τα 2.000.000 λίρες στα «σωθικά» του, όπως γράφει η Daily Mail.

Άμεση απόσβεση

Μιλώντας πρόσφατα στο μέσο, ο Μιντ περιέγραψε πώς ανακάλυψε τις πέντε ράβδους χρυσού που ήταν κρυμμένες μέσα στη δεξαμενή ντίζελ του πρώην ιρακινού τανκ Type 69, κινεζικού αντιγράφου του σοβιετικού T-55, το 2017. 

Πιστεύεται ότι οι ράβδοι λεηλατήθηκαν από Ιρακινούς στρατιώτες κατά την εισβολή στο Κουβέιτ το 1990, αλλά ξεχάστηκαν μέσα στο τεθωρακισμένο θηρίο των 36,7 τόνων. Έκπληκτος από την ανακάλυψη, ο Μιντ παρέδωσε τον χρυσό στις αρχές, αλλά πλέον, έξι χρόνια αργότερα, εύχεται να μην ήταν τόσο ειλικρινής.

«Λυπάμαι που το παρέδωσα. Θα έπρεπε τουλάχιστον να λάβω μια αμοιβή εύρεσης για αυτό, αλλά δεν πήρα απολύτως τίποτα», δήλωσε στη Mail και πρόσθεσε: «Όταν βρήκαμε τις ράβδους δεν ξέραμε τι να τις κάνουμε. Δεν είναι ότι μπορείς να πας πέντε ράβδους χρυσού στο ενεχυροδανειστήριο. Καλέσαμε λοιπόν την αστυνομία. Ο χρυσός έχει εγχάρακτο αποτύπωμα. Ξέρουν πού έχει εξορυχθεί. Σίγουρα κλάπηκε από το Κουβέιτ».

Το πιο «ακριβό» του απόκτημα

Πράγματι ο κ. Μιντ είχα κάνει την αγορά της ζωής του, αφού είχε αγοράσει το πολεμικό τανκ αποκατεστημένο μάλιστα, έναντι μόνο 30.000 λιρών. Ο συλλέκτης διαθέτει ήδη έναν στόλο 300 στρατιωτικών οχημάτων που εκθέτει στην πίσω αυλή του σπιτιού του, αλλά δεν είχε ποτέ πιάσει «την καλή». Μόλις το τότε τελευταίο του απόκτημα έφτασε στα χέρια του, άρχισε να επιθεωρεί τους χώρους του, βρίσκοντας κάποια ξεχασμένα πυρομαχικά.

Ο μηχανικός του Μιντ ανακαλύπτει τον κρυμμένο θησαυρό
Ο μηχανικός του Μιντ ανακαλύπτει τον κρυμμένο θησαυρό | Youtube

Ανήσυχος ότι μπορεί να υπήρχαν περισσότερες επικίνδυνες ύλες σε πιο κρυφά σημεία του τανκ, άνοιξε και τη δεξαμενή καυσίμου, βρίσκοντας μέσα τις χρυσές ράβδους, βάρους 5 κιλών η μία, και συνολικής αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών.

Μπορεί ο Νικ Μιντ να μετανιώνει ότι επέστρεψε το αμύθητο για τον ίδιο ποσό, αλλά έκανε τουλάχιστον το καλό για το πολύπαθο κράτος, του οποίου οι αρχές συνεργάζονται με τη Βρετανική αστυνομία για να εξακριβωθεί η προέλευση του χρυσού και να επιστραφεί στους νόμιμους κατόχους του.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA