Μενού
Παλιό σπίτι από τούβλο
Παλιό σπίτι από τούβλο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μια μητέρα κατάφερε να μετατρέψει το γραφικό και αδιάφορο σπίτι των γονιών της στο σπίτι των ονείρων της, διπλασιάζοντας την αγοραστική του αξία, και μοιράστηκε με τη Sun πώς τα κατάφερε με μερικές απλές προσαρμογές.

Η Kate Campbell αγόρασε το πλινθόκτιστο του 1980 των γονιών της, το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε, στο Δυτικό Γιορκσάιρ, όταν εκείνη και ο σύζυγός της αποφάσισαν ότι ήθελαν ένα μεγαλύτερο μέρος για να κάνουν οικογένεια. Η ίδια ήταν αρχικά κατά της μετακόμισης, καθώς οι γονείς της έχουν πολύ διαφορετικά γούστα. 

«Όταν μου πρότειναν για πρώτη φορά να αγοράσουμε το σπίτι από τους γονείς μου, σκέφτηκα ότι αυτό δεν θα συμβεί, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω εκεί. Έτσι αποφασίσαμε να μετακομίσουμε με την προϋπόθεση ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πάντα», είπε.

Οι νέοι χώροι
Οι νέοι χώροι | www.bebraveinteriors.com

Η μεταμόρφωση σε «παλατάκι»

Είναι επίσης σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων για ενοικιαζόμενα ακίνητα. Λόγω της τεχνογνωσίας της, η 46χρονη είχε από την αρχή ένα σχέδιο για το πώς θα έμοιαζε η ανακαίνιση και το είδε ως μια ευκαιρία να επιδείξει το «σχεδιαστικό ήθος» της. 

Το σπίτι των γονιών της είχε ένα πολύ βασικό εσωτερικό, χωρίς διακοσμητικά στους τοίχους, καφέ χαλιά σε κάθε δωμάτιο και απλά λευκά ντουλάπια κουζίνας. Η Kate έχει πλέον μεταμορφώσει εντελώς το ακίνητο και φαίνεται αγνώριστο. 

Οι νέοι χώροι
Οι νέοι χώροι | www.bebraveinteriors.com

Πρόσθεσε μια επέκταση σε σχήμα L στο σπίτι, η οποία έκανε την κουζίνα, την τραπεζαρία και το σαλόνι όλα ανοιχτά. Ένα από τα αγαπημένα της μέρη, είναι το γιγάντιο παράθυρο που αποφάσισε να τοποθετήσει στον πίσω τοίχο του σπιτιού, αντί για τις πιο παραδοσιακές μπαλκονόπορτες. 

Η Kate ήθελε το σπίτι της να έχει μια «βιομηχανική αίσθηση», οπότε άφησε τα δοκάρια εκτεθειμένα στην προέκταση. Πρόσθεσε επίσης έναν εκτεθειμένο τοίχο από τούβλα, φτιαγμένο από παλιά τούβλα από το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο πατέρας της. 

Οι νέοι χώροι
Οι νέοι χώροι | www.bebraveinteriors.com

Για να εξοικονομήσει χρήματα, η Kate χρησιμοποίησε ξανά τα παλιά, λευκά ντουλάπια στην κουζίνα της μαμάς και του μπαμπά της και τα έβαψε με σπρέι σε ένα υπέροχο μπλε χρώμα για να τους δώσει μια νέα πνοή. Επίσης, έκανε DIY λαβές για τα ντουλάπια αγοράζοντας δερμάτινες λωρίδες και βιδώνοντάς τις μεταξύ τους για να φτιάξει γάντζους. 

Η Κέιτ και ο σύζυγός της αγόρασαν το ακίνητο για 175.000 λίρες και ξόδεψαν 75.000 για την ανακαίνιση. Υπολογίζει ότι το σπίτι της αξίζει τώρα περίπου 400.000 λίρες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA