Μενού
astynomia-germania
Γερμανική αστυνομία | Getty images
  • Α-
  • Α+

Στη σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων προέβη απόψε η αστυνομία του Αμβούργου κατά τη διερεύνηση καταγγελίας για εισβολή δύο ενόπλων σε σχολείο του Αμβούργου. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ψεύτικα πιστόλια.

Η αστυνομία του Μπλανκενέζε, στο Αμβούργο, ειδοποιήθηκε το μεσημέρι ότι δύο νεαροί απείλησαν δασκάλα σε σχολείο της περιοχής, ενώ ένας εξ αυτών φερόταν να κατέχει ένα «μαύρο όπλο». Στο σημείο πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, με τις ειδικές δυνάμεις SEK να ερευνούν το σχολικό συγκρότημα και να προχωρούν στην σταδιακή εκκένωσή του από τους μαθητές.

Η επιχείρηση

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δεκάδες άντρες της αστυνομίας, ενώ έρευνες έγιναν και από αέρος με ελικόπτερα. Οι μαθητές που εκκενώνονταν μεταφέρονταν σε στρατόπεδο της περιοχής όπου είχαν συγκεντρωθεί οι γονείς τους, γιατροί, διασώστες και ψυχολόγοι.

Δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, αλλά πολλά παιδιά είχαν τηλεφωνήσει προηγουμένως στις οικογένειές τους σε κατάσταση σοκ, ενώ είχαν κλειδωθεί στις τάξεις τους στο άκουσμα φημών για ενόπλους.

Λίγο αργότερα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το σχολείο είναι ασφαλές και συνέχισαν τις έρευνες στη γύρω περιοχή. Μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου είχε αποκλειστεί τοπικά, ενώ διακόπηκαν και πολλά δρομολόγια τρένων. Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 400 αστυνομικοί.

Η επιχείρηση κατέληξε με τη σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων, δύο 12χρονους, έναν 13χρονο και έναν 14χρονο, και κατασχέθηκαν ψεύτικα πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, για την εισβολή στο σχολείο ελέγχονται ο ένας 12χρονος και ο 13χρονος.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA