Σε θρίλερ είχε εξελιχθεί η ιστορία με τις γυναίκες ποδοσφαιρίστριες στο Ιράν, αλλά φέρεται να μπήκε αίσιο τέλος στην ιστορία καθώς η Αυστραλία συμφώνησε να χορηγήσει την Τρίτη (10/3) τις βίζες στις αθλήτριες εθνικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου.
Οι παίκτριες παρέμειναν στην Αυστραλία, μετά από παρέμβαση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προέτρεψε τις αυστραλιανές αρχές να μην τις στείλει πίσω στην Τεχεράνη. λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τόνι Μπερκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι επίσης ευπρόσδεκτα να παραμείνουν στην Αυστραλία. Η ομάδα βρίσκεται στη χώρα για τη διοργάνωση του Asian Cup.
Ο Τραμπ ανέφερε τη Δευτέρα (9/3) ότι είχε μιλήσει με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανίζε, σχετικά με την ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Ιράν, μετά τις αναφορές ότι πέντε παίκτριες είχαν ζητήσει άσυλο στην Αυστραλία.
- Μία προσαγωγή για τον θάνατο της γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας: Πώς έγινε το δυστύχημα, οι πρώτες μαρτυρίες
- Eύθραυστη η εκεχειρία του Λιβάνου με το Ισραήλ - Θολό τοπίο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν - Live οι εξελίξεις
- Κεφαλονιά: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου της 19χρονης Μυρτούς φέρνει στο φως το Reader
- Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις κέρδισε το Όσκαρ και λίγο καιρό μετά το πέταξε στα σκουπίδια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.