Μενού
Γυναίκα σε συντρίμμια στην Παλαιστίνη
Γυναίκα σε συντρίμμια στη Λωρίδα της Γάζας | Majdi Mohammed / Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό, όπου μαίνεται ο πόλεμος, με το Al Jazeera να μεταδίδει πως το Ισραήλ χτύπησε σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας, από το οποίο αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται, όπως μεταδίδει το αραβόφωνο δίκτυο, για το σχολείο al-Falah το οποίο βρίσκεται στη νότια Γάζα και «στέγαζε» εκατοντάδες εκτοπισμένους από τον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ. Άξιο αναφοράς είναι ότι η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ή σχολιαστεί ακόμα από τις Αμυντικές Δυνάμεις, ενώ ο αριθμός των νεκρών δεν έχει διασταυρωθεί πλήρως.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ νωρίτερα, σήμερα, ανακοίνωσε πως εντόπισε ακόμη μία νεκρή όμηρο έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες. 

Πρόκειται, σύμφωνα με το IDF, για τη 19χρονη στρατιώτη Noa Marciano, η οποία απήχθη στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της πολύνεκρης επίθεσης που πραγματοποίησε στο νότιο Ισραήλ, η Χαμάς. Η σορός της, όπως αναφέρει η ίδια ενημέρωση, εντοπίστηκε από τα ισραηλινά στρατεύματα σε παρακείμενο χώρο στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, καθιστώντας έτσι το δεύτερο θύμα που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

«Το IDF στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και θα συνεχίσουν να την υποστηρίζουν» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή τους οι Αμυντικές Δυνάμεις της χώρας που πολιορκούν το Αλ Σίφα.

Οι νέες δηλώσεις του Νετανιάχου για τον πόλεμο

«Το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μην πάθουν κακό οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας κατά τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς, όπως το να ρίχνει φυλλάδια για να τους προειδοποιήσει να φύγουν», δήλωσε χθες Πέμπτη 16/11 ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι προσπάθειές να περιοριστεί ο αριθμός των θυμάτων δεν ήταν επιτυχημένες».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS των ΗΠΑ ο Νετανιάχου ρωτήθηκε αν οι θάνατοι Παλαιστινίων στο πλαίσιο της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης ενδέχεται να τροφοδοτήσουν με μίσος τη νέα γενιά.

«Οποιοσδήποτε θάνατος αμάχου είναι μια τραγωδία. Και δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένας θάνατος διότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην πάθουν κακό οι άμαχοι, ενώ η Χαμάς κάτι ό,τι μπορεί για να πάθουν κακό», απάντησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Στέλνουμε φυλλάδια, τους παίρνουμε τηλέφωνο στα κινητά τους και τους λέμε: “φύγετε”. Και πολλοί έφυγαν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Δείτε επίσης:

Αριστοτέλης Σαρρηκώστας στο Reader: «Έτσι τράβηξα τη φωτογραφία με το τανκ στο Πολυτεχνείο»

Γιατί η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου βρίσκεται στα χέρια της ΠΑΣΠ

Διομήδης Κομνηνός, ο πρώτος νεκρός του Πολυτεχνείου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA