Μενού
protomi-mitsotaki
Προτομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη | himara.gr
  • Α-
  • Α+

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έγιναν στην κεντρική πλατεία του χωριού Δερβιτσάνη της Δρόπολης. Πλην της προτομής και η ανακαινισμένη πλατεία του χωριού θα φέρει εφεξής το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Παρών ήταν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, η υπουργός Πολιτισμού Μιρέλα Κουμπάρο ενώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Παρούσα ήταν και η πρέσβειρα της Ελλάδας στα Τίρανα Κωνσταντίνα Καμίτση.

Την προτομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη φιλοτέχνησε ο Αλβανός γλύπτης Αρντιάν Ντούλε, που για αρκετά χρόνια ήταν μετανάστης στην Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ δεν απέφυγε να αναφερθεί στο σημερινό βαρύ κλίμα των διμερών σχέσεων, το οποίο απέδωσε «στις εκλογικές πολιτικές σκοπιμότητες», όπως είπε.

Χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη κατάσταση «με διαφωνίες και φιλονικίες αδερφών που κατοικούν σε χωριστά σπίτια» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στους σημερινούς καιρούς δημοκρατίας, τέτοιες καταστάσεις «όχι μόνο περνούν αλλά ενισχύουν περισσότερο τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και λαών μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA