Μενού
Ο Αλεξέι Ναβάλνι
Κεριά και φωτογραφίες στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι | AP Photos / Michael Probst
  • Α-
  • Α+

Στην καταγγελία ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο μεγάλος πολιτικός αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία, έπεσε θύμα δηλητηρίασης με την ουσία Νόβιτσοκ προχώρησε η σύζυγός του λέγοντας ότι «ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου».

Απάντηση στους ισχυρισμούς της χήρας του Ναβάλνι έδωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν παρακολούθησε το βίντεο με την καταγγελία για δηλητηρίαση ενώ χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς της Γιούλια. 

Όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία της Γιούλια Ναβάλναγια ότι ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό της, ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο λόγω της πρόσφατης χηρείας της.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίασε επίσης ότι οι κατηγορίες πως ο πρόεδρος της Ρωσίας βρίσκεται πίσω από τον θάνατο του Ναβάλνι είναι αβάσιμες και απεχθείς. 

Η καταγγελία για το Νόβιτσοκ 

«Κάπου σε μια φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο ο Πούτιν δεν σκότωσε μόνο τον Αλεξέι Ναβάλνι ως άνθρωπο, ήθελε να σκοτώσει την ελπίδα, την ελευθερία, το μέλλον μας» ανέφερε σε βίντεο η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι.

«Κάποιος άλλος θα έπρεπε να είναι στη θέση μου αλλά δολοφονήθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε. Ταυτόχρονα κατηγόρησε το κράτος πως κρύβει τη σορό του συζύγου της και προειδοποίησε πως θα δημοσιεύσει τα ονόματα όσων εμπλέκονται στη δολοφονία του συζύγου της. 

«Θέλω να ζήσω σε μια ελεύθερη Ρωσία, θέλω να δημιουργήσω μια ελεύθερη Ρωσία, θα συνεχίσω το έργο του Αλεξέι Ναβάλνι» πρόσθεσε η Γιούλια Ναβαλνάγια.

«Δεν φοβάμαι, να μην φοβάστε ούτε εσείς. Σας καλώ να σταθείτε στο πλευρό μου, να μην μοιραστείτε μόνο τη θλίψη και τον πόνο που μας έχει αγκαλιάσει και δεν λέει να μας αφήσει. Σας καλώ να μοιραστείτε την οργή και το μίσος για αυτούς που τόλμησαν να σκοτώσουν το μέλλον μας. Σας μιλώ με τα λόγια του Αλεξέι τα οποία πιστεύω αληθινά. Δεν υπάρχει ντροπή στο να κάνει κανείς λίγα ή τίποτα, στο να τους επιτρέπετε να σας φοβίσουν. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι μια ελεύθερη, ειρηνική και χαρούμενη Ρωσία. Τη θαυμάσια Ρωσία του μέλλοντος που ονειρεύτηκε ο σύζυγός μου. Αυτό χρειαζόμαστε» είπε η σύζυγος του Ναβάλνι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA