Μενού
Αλεξέι Ναβάλνι
Αλεξέι Ναβάλνι | EPA/MATTEO CORNER/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε διπλωμάτες της πρεσβείας της Ρωσίας στο Φόρεϊν Οφις χθες Παρασκευή για να τους καταστήσει σαφές πως οι ρωσικές αρχές θεωρούνται «πλήρως υπεύθυνες» για τον θάνατο του αντιπάλου του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, η βρετανική διπλωματία τονίζει πως ο θάνατος του ρώσου αντιπολιτευόμενου «με μεγάλο θάρρος και ατσάλινη θέληση» σε φυλακή όπου κρατείτο στην Αρκτική «πρέπει ν’ αποτελέσει αντικείμενο πλήρους και διαφανούς έρευνας».

Υπενθυμίζεται πως τον θάνατο του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι σωφρονιστικές αρχές της αυτόνομης περιφέρειας Γιάμαλο Νένετς, όπου και εξέτιε την ποινή που του είχε επιβληθεί.

«Στις 16 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, στη σωφρονιστική αποικία Νο. 3, ο κατάδικος Αλεξέι Ναβάλνι ένιωσε αδιαθεσία έπειτα από μια βόλτα και έχασε τις αισθήσεις του. Οι γιατροί από το ίδρυμα έφτασαν αμέσως και κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης.

Οι τραυματιοφορείς επιβεβαίωσαν τον θάνατο του κατάδικου. Τα αίτια του θανάτου του τελούν υπό εξακρίβωση. Έγιναν όλα τα απαραίτητα μέτρα ανάνηψης, αλλά δεν απέδωσαν θετικά αποτελέσματα. Οι γιατροί της Επείγουσας Επιχείρησης επιβεβαίωσαν τον θάνατο του καταδικασθέντα Αλεξέι Ναβάλνι. Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA