Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της Σινέντ Ο΄Κόνορ, μήνες μετά τον θάνατο της σε ηλικία 56 ετών. Η εμβληματική καλλιτέχνις έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2023 στο σπίτι της στο νότιο Λονδίνο. 

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, η Ιρλανδή τραγουδίστρια Σινέντ Ο΄Κόνορ πέθανε από φυσικά αίτια. 

«Επιβεβαιώνεται ότι η Ο'Κόνορ πέθανε από φυσικά αίτια» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιατροδικαστική υπηρεσία του Southwark σήμερα, Τρίτη (9/1) και συμπληρώθηκε πως ο ιατροδικαστής δεν βλέπει παρέμβαση τρίτου.

Άλλωστε, μία μέρα με τον θάνατό της, η αστυνομία είχε ξεκαθαρίσει πως δεν εξετάζεται το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. 

Η τραγουδίστρια είχε μετακομίσει στο Λονδίνο λίγο διάστημα πριν να πεθάνει, μετά από 23 χρόνια μακριά από την πόλη. 

Γνωστή και για την ακτιβιστική της δράση, η Ο'Κόνορ είχε κυκλοφορήσει 10 άλμπουμ μεταξύ 1987 και 2014. 

Το 1991, είχε ονομαστεί καλλιτέχνης της χρονιάς από το περιοδικό Rolling Stone και είχε βραβευτεί και ως καλύτερη Βρετανίδα καλλιτέχνις. 

Το 2018, είχε ανακοινώσει πως ασπάστηκε τον ισλαμισμό και άλλαξε τ΄ονομά της σε Shuhada' Sadaqat, αλλά διατήρησε το πραγματικό της όνομα για τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες.  Τρία χρόνια αργότερα, είχε εκδώσει τα απομνημονεύματά της. 

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μάικλ Χίγκινς απέτισε φόρο τιμής στην Ο'Κόνορ, επαινόντας την «αυθεντικότητά» της, αλλά και την «όμορφη, μοναδική φωνή». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA