Ξεκίνησε, σήμερα (15/7) στο Βερολίνο, να δικάζεται ο Γερμανός γιατρός που κατηγορείται για τη δολοφονία 15 ασθενών που βρίσκονταν υπό την επιτήρησή του, καθώς και για την καταστροφή των περιουσιών τους.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, όπως αναδεικνύει και η ΕΡΤ, ο γιατρός χρησιμοποιούσε ένα θανατηφόρο κοκτέιλ ηρεμιστικών για να σκοτώνει τους ανύποπτους ασθενείς, ενώ στη συνέχεια έκαιγε τα σπίτια τους.
Οι εισαγγελείς απήγγειλαν στον 40χρονο κατηγορούμενο 15 κατηγορίες δολοφονίας με πρόθεση τα φερόμενα θύματά του. Πρόκειται για δώδεκα γυναίκες και τρεις άνδρες ηλικίας από 25 έως 54 ετών.
Ο γιατρός «Προκρούστης»
Όπως εκθέτει η δικογραφία, ο γιατρός «χασάπης» σε τελικό στάδιο χορηγούσε μυοχαλαρωτικά στα θύματά του, εξουδετερώνοντας τους μυς στους πνεύμονες και οδηγώντας τους σε ασφυξία μέσα σε λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια, όταν οι έρευνες για τους θανάτους πλησίαζαν επικίνδυνα το «πρόσωπό» του, έβαζε φωτιά στα σπίτια των θυμάτων για να εξαφανίζει τυχόν στοιχεία και να δημιουργεί αντιπερισπασμό.
Η εκδίκαση των φερόμενων πεπραγμένων του αναμένεται «Οδύσσεια», καθώς θα χρειαστεί να εξεταστούν τουλάχιστον 70 υποθέσεις.
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.