Μενού
Το υποτιθέμενο πρόσωπο του Αντεροβγάλτη
Το υποτιθέμενο πρόσωπο του Αντεροβγάλτη | Twitter
  • Α-
  • Α+

Αναπαραστάσεις τεχνητής νοημοσύνης που αποτυπώνουν το υποτιθέμενο πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη, αποκαλύπτουν ότι ο διαβόητος δολοφόνος του 19ου αιώνα που στόχευε ιερόδουλες ήταν ίσως ένας γοητευτικός δανδής, με αδρά χαρακτηριστικά, μουστάκι, πλούσια μαλλιά και μαύρα μάτια.

Ακολουθήστε τώρα τον καινούργιο λογαριασμό του Reader στο Instagram

Τα σχέδια προέρχονται από τον Jeff Leahy, έναν μακροχρόνιο λάτρη του Αντεροβγάλτη από το Carmarthen της Ουαλίας, ο οποίος δημιούργησε ακόμα και μίνι σειρά για τον δολοφόνο, έχοντας αφιερώσει δεκαετίες μελετώντας τις παραδόσεις και τις φήμες γύρω από τον πιο μυστηριώδη κακό της ιστορίας, όπως γράφει η New York Post.

Χρησιμοποιώντας το λογισμικό Midjourney, μαζί με πληροφορίες και διαθέσιμες φωτογραφίες των συγγενών του κύριου υπόπτου, Aaron Kosminski, ο Leahy κατάφερε να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό πορτρέτο του άνδρα, αν και πολλοί αμφισβητούν την ακρίβεια της αναπαράστασης.

Το «πορτρέτο» του Τζακ

«Είναι εκπληκτικό να έχω επιτέλους μια εικόνα του. Έμεινα έκπληκτος από το πόσο αληθοφανής είναι», είπε ο Leahy στο μέσο. Ο Kosminski, που ενέπνευσε το σχέδιο, ήταν ένας πολωνικής καταγωγής κουρέας που εργαζόταν στο Whitechapel, την περιοχή του East End του Λονδίνου όπου έγιναν οι δολοφονίες στα τέλη του 1800.

Έχει θεωρηθεί από πολλούς ειδικούς ως ο Αντεροβγάλτης, ωστόσο κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει την ενοχή του. «Είναι πολύ συναρπαστικό να βάζεις επιτέλους ένα πρόσωπο στον πιο διαβόητο κατά δολοφόνο του κόσμου. Είχα φωτογραφίες της αδερφής του, του θείου του και ενός στενού συγγενή του. Οι οικογένειες ήταν στενά συνδεδεμένες οπότε αυτό προσθέτει στην αληθοφάνεια».

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης προκάλεσε πανικό στο Λονδίνο το 1888, κόβοντας τους λαιμούς και ακρωτηριάζοντας τα σώματα εκδιδόμενων γυναικών, σε ένα φτωχό τμήμα της πρωτεύουσας. Το ψευδώνυμό του προέρχεται από μία εκ των επιστολών επίδοξων μιμητών που έπαιρναν την ευθύνη των φόνων για δημοσιότητα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA