Μενού
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν
Ομιλία του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν | AP Photos / Vyacheslav Prokofyev
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντήθηκε χθες, Δευτέρα (04/12) και για πρώτη φορά με τους νέους πρέσβεις των ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων και με την Αικατερίνη Ξαγοράρη, επικεφαλής του ελληνικού διπλωματικού σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε μήνυμα για την αποκατάσταση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία. Ειδικότερα, στην επίσημη τελετή υποδοχής των νέων πρέσβεων εξέφρασε την ελπίδα πως οι «ελληνορωσικές σχέσεις θα αναγεννηθούν».

«Φυσικά και δεν είναι αδυνατόν να μην ανησυχούμε για τη σημερινή κατάσταση των διμερών μας σχέσεων» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος υποδεχόμενος την Αικατερίνη Ξαγοράρη. 

Βλαντίμιρ Πούτιν: Τι είπε για τις ελληνορωσικές σχέσεις

«Μένει να ελπίσουμε πως οι παραδοσιακοί δεσμοί της πνευματικής εγγύτητας, της αμοιβαίας συμπάθειας και του σεβασμού του ελληνικού και του ρωσικού λαού, θα βοηθήσουν εν καιρώ να γεννηθεί η αμοιβαία, επωφελής εταιρική σχέση μεταξύ των κρατών μας και οι φυσιολογικές σχέσεις συνεργασίας» πρόσθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε ότι επί δύο αιώνες και επιπλέον, Ρωσία και Ελλάδα ανέπτυξαν συνεργασία, πράγμα που βοήθησε στην επίτευξη στόχων στην οικονομική και ανθρωπιστική διάσταση των πραγμάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA