Ο πρόεδρος Λουίς Άρσε ανακοίνωσε ότι διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τη φερόμενη ένοπλη επίθεση εναντίον του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες στη Βολιβία.
Ο ίδιος ο Μοράλες δήλωσε νωρίτερα ότι το αυτοκίνητό του δέχτηκε πυροβολισμούς που τραυμάτισαν και τον οδηγό του, κατηγορώντας τον Άρσε, τον αντίπαλό του στις επόμενες προεδρικές εκλογές της Βολιβίας, αναφέρει η ΕΡΤ.
«Το όχημα με το οποίο ήλθα δέχτηκε 14 σφαίρες. Αιφνιδιάστηκα. Ευτυχώς, σήμερα, είμαστε ζωντανοί. Κουκουλοφόροι άνοιξαν πυρ. Ήταν προσχεδιασμένο, έγινε για να σκοτώσουν τον Έβο» είπε σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Kawsachun Coca, στην Κοτσαμπάμπα.
Βολιβία: Καταγγελίες για απόπειρα και «φίμωμα»
Ο πρόεδρος Άρσε «κατέστρεψε τη Βολιβία και τώρα θέλει να εξαλείψει το κίνημά μας και να τελειώνει με τον Έβο. Θα δούμε πώς θα προετοιμαστούμε (…) Είναι σε εξέλιξη κατάσταση πολιορκίας», είπε ανοιχτά ο Έβο Μοράλες
Σε ένα βίντεο που είδε τη δημοσιότητα διακρίνονται τρεις τρύπες στο παρμπρίζ του οχήματος, με τον Μοράλες καθισμένο στη θέση του συνοδηγού. Ο οδηγός έχει αίμα στο κεφάλι και μια γυναίκα του λέει «να βιαστεί».
«Έχουμε επίσης πλάνα σύμφωνα με τα οποία, έπειτα από όσα συνέβησαν, ένα ελικόπτερο από το αεροδρόμιο του Τσιμορέ μεταφέρει έξι άτομα. Δεν ξέρουμε αν ήταν στρατιώτες ή αστυνομικοί αλλά το μοναδικό πράγμα που θέλουν πραγματικά είναι να δολοφονήσουν τον Έβο Μοράλες», είπε ο Ανιέλο Σέσπεδες, ένας βουλευτής προσκείμενος στον πρώην πρόεδρο.
Ο Μοράλες θέλει πάντως να θέσει υποψηφιότητα και προσπαθεί, με τη στήριξη μιας πτέρυγας του κόμματός του, να φέρει την υπόθεση ενώπιον των δικαστηρίων.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.