Μενού
kim.jpg
Korean Central Television.
  • Α-
  • Α+

Στην Εθνική Συνάντηση Μητέρων της Βόρειας Κορέας έδωσε το παρών ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με φόντο τη δραματική μείωση των γεννήσεων, που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια.

Την ώρα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζητούσε από τις γυναίκες να κάνουν οχτώ παιδιά η κάθε μία για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα στη Ρωσία, ο Κιμ Γιονγκ Ουν απηύθυνε ανάλογη έκκληση στις Βορειοκορεάτισσες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, έως το 2070 ο πληθυσμός της Βόρειας Κορέας θα έχει μειωθεί κατά 2 εκατομμύρια άτομα, ενώ η μείωση των γεννήσεων στην χώρα είναι σταθερή την τελευταία δεκαετία.

«Η πρόληψη της μείωσης των ποσοστών γεννήσεων και η καλή φροντίδα των παιδιών είναι τα καθήκοντά μας στο σπίτι που πρέπει να χειριστούμε ενώ εργαζόμαστε με μητέρες», είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην εκδήλωση.

Τα δάκρυα του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ήταν συναισθηματικά φορτισμένος κατά τη διάρκεια της «Εθνικής Συνάντησης Μητέρων» και ο ίδιος μάλιστα δεν έκυψε τη συγκίνησή του. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, έβγαλε ένα μαντήλι από τη τσέπη του για να σκουπίσει τα δάκρυά του.

Οι εκατοντάδες γυναίκες που συμμετείχαν στην εκδήλωση άρχισαν να κλαίνε μαζί του, όταν τον είδαν να «λυγίζει», ενώ στη συνέχεια τον χειροκροτούσαν παρατεταμένα και τον επευφημούσαν.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA